Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαθραία τσιγάρα: 165.000 πακέτα σε καρότσα φορτηγού
ΕΛΛΑΔΑ

Λαθραία τσιγάρα: 165.000 πακέτα σε καρότσα φορτηγού

Λαθραία τσιγάρα: Το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες και διαφορετικό αριθμό πλαισίου από τον αναγραφόμενο στην άδεια.

Βρέθηκαν τοποθετημένα μέσα σε φορτηγό, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή του Ασπροπύργου. Το φορτηγό έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και από τον πρώτο έλεγχο των αστυνομικών που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης, άλλον αριθμό φέρει το πλαίσιο του μεγάλου οχήματος και άλλος αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας, που βρέθηκε στο εσωτερικό του. Με δεδομένο ότι πρέπει να προκύψει επακριβώς ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από τη μεταφορά των 165.000 λαθραίων πακέτων τσιγάρων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το φορτηγό εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες της 21-9-2021, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (ομάδα ΔΙ.ΑΣ.). ΄Ηταν φορτωμένο με 331 χαρτοκιβώτια, τα οποία, όπως προέκυψε από την καταμέτρηση, περιείχαν τα 165.000 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, «οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκριναν ύποπτο το ανωτέρω φορτηγό και προέβησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο αυτού. Όπως διαπιστώθηκε, έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας και είχε διαφορετικό αριθμό πλαισίου από αυτόν που αναγράφονταν στην άδεια κυκλοφορίας. Εν συνεχεία, το φορτηγό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου όπου κατασχέθηκε και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα», ανακοίνωσε η Αστυνομία για την υπόθεση.

Τεράστιο το ποσό της φοροδιαφυγής

Μια άλλη υπόθεση εντοπισμού λαθραίων τσιγάρων-οι φόροι που διαφεύγουν συνολικά ανά έτος υπολογίζονται σε πάνω από 700.000.000 ευρώ- με αρκετά μεγάλη ποσότητα, ήταν αυτή του περασμένου Ιουνίου, στην Ηγουμενίτσα. Τότε, σε οργανωμένο έλεγχο και με ακτίνες X-ray, όπως είχε ανακοινωθεί από το Λιμεναρχείο, «διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος αλλοδαπός , οδηγός του φορτηγού οχήματος, μετέφερε εντός του επικαθήμενου ψυγείου, με προκάλυμμα εμπόρευμα κατεψυγμένων ψαριών, 7.397.200 λαθραία/παραποιημένα τσιγάρα, ήτοι 369.860 πακέτα τσιγάρων, στερούμενων της ταινίας ασφαλείας ειδικού φόρου κατανάλωσης. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των κατασχεθέντων αυτών καπνικών προϊόντων ανέρχονται σε ποσό άνω του 1.500.000 ευρώ». Από την ανάλυση των δεδομένων, προέκυψε ότι η κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίων/παραποιημένων τσιγάρων, επρόκειτο να διατεθεί στις παράνομες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις