Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτή είναι η ελληνική παραλία που αλλάζει συνεχώς όψη
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η ελληνική παραλία που αλλάζει συνεχώς όψη

Είναι μια "ανάσα" από την Αθήνα - Ό,τι καλύτερο για εξόρμηση το Σαββατοκύριακο!

Η Εύβοια έχει εξελιχθεί σε έναν υπέροχο και εύκολο τουριστικό προορισμό, που έγινε ευρέως γνωστή μέσα στην οικονομική κρίση, αφού είναι µια κοντινή και οικονοµική επιλογή. Πράγματι, φαντάζει ιδανικός προορισμός για διακοπές, ακόμα και για μια εξόρμηση το Σαββατοκύριακο. Εκτός όμως από την ομορφιά που καμία φωτιά δεν μπορεί να κρύψει, υπάρχουν και καλά κρυµµένα «µυστικά» της για να είναι κάθε σας επίσκεψη πραγµατικά µια µοναδική εµπειρία.

Όπως για παράδειγμα η παραλία η οποία δεν έχει ποτέ την ίδια όψη. Μια όψη που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι κάποιον προορισμό του εξωτερικού. Σε αυτό συμβάλλουν και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά της. Ο λόγος για την παραλία Χρυσή Άμμος, που παίρνει διάφορα σχήματα και να δημιουργούνται ακόμη και μικρές φυσικές πισίνες μέσα στην άμμο.  Πρόκειται για μια από τις αγαπημένες παραλίες στην Εύβοια μαζί με την δίδυμη παραλία των ερωτευμένων.

Η Χρυσή Άμμος βρίσκεται στο Μαρμάρι και αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παραλίες ειδικά για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ. Είναι μια αμμώδης παραλία μήκους περίπου 300 μέτρων της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό είναι η πολύ ψιλή άμμος.

Δε θα την δεις ποτέ με την ίδια όψη!

Ο λόγος είναι ότι τα ρεύματα της περιοχής μετακινούν διαρκώς την άμμο μία στα Βόρεια και μια στα Νότια. Με αυτό το φαινόμενο που συμβαίνει δεκάδες χρόνια η παραλία αλλάζει συνεχώς το σχήμα της και έτσι η Χρυσή Άμμος είναι πάντα νέα σε εμφάνιση και διαμόρφωση. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με μια άλλη παραλία στην βόρεια Εύβοια η οποία ονομάζεται Γρεγολίμανο και αποτελεί μια αμμόγλωσσα που μοιάζει να κινείται.

Πανέµορφα, καταπράσινα δάση, βόλτες στη φύση, υπέροχες παραλίες µε κρυστάλλινα νερά, πανέµορφα τοπία, δραστηριότητες… η Βόρεια Εύβοια συνδυάζει τα πάντα! Η φυσική διαμόρφωση µε την πλούσια βλάστηση και τις εκπληκτικές θάλασσες, προσφέρεται για εκδροµές αλλά και εναλλακτικό τουρισµό, χειµώνα και καλοκαίρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις