Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μουντιάλ: Κάθε δύο χρόνια;
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ: Κάθε δύο χρόνια;

Μουντιάλ: Το Κατάρ θεσπίζει αυστηρά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό για το Μουντιάλ του 2022.

Επειδή ο κορονοϊός είναι παντού ύπουλος και φονιάς και δεν λέει να…ξεκολλήσει, οι διοργανωτές του Μουντιάλ στο Καταρ το 2022 φαίνεται πως έχουν πάρει την απόφαση να μην δεχθούν, να απαγορεύσουν πιο σωστά την είσοδο στη χώρα τους σε ποδοσφαιριστές ή και σε ομάδες ακόμη που δεν έχουν εμβολιαστεί! Έτσι πιέζουν την FIFA να δεχθεί το μέτρο αυτό, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη και καλύτερη ασφάλεια μεταξύ των συμμετεχόντων ποδοσφαιριστών!

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Σύμφωνα να πληροφορίες που έρχονται από το Καταρ, οι διοργανωτές το έκαναν αυτό γνωστό από τώρα, γιατί πιστεύουν πως «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Θέλουν λοιπόν να προλάβουν κάποια… παρατράγουδα και στέλνουν σε όλους το μήνυμα πως όποιος θέλει να βρεθεί στην «εορτή του ποδοσφαίρου» θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά της covid-19 του κορονοϊού. Έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο γνωστοί, διάσημοι ποδοσφαιριστές αν δεν εμβολιαστούν να χάσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Μουντιάλ του Νοεμβρίου του 2022. Θα πρέπει να υπογραμμίσω πως και στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν είναι όλοι οι παίκτες εμβολιασμένοι είτε επειδή αρνούνται, είτε γιατί φοβούνται.

Εναλλακτική λύση

Βέβαια οι διοργανωτές θα δώσουν το δικαίωμα της «εναλλακτικής λύσης». Δηλαδή όποιος ποδοσφαιριστής δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει απαραιτήτως κάθε τρεις ημέρες να υποβάλλεται σε τεστ! Αυτό δεν ισχύει για τους φιλάθλους-οπαδούς, οι οποίοι για να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ στο Κατάρ, θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ο χρόνος θα δείξει τι πρόκειται να γίνει μέχρι και την σέντρα του Μουντιάλ τον Νοέμβριο του 2022!

Κάθε δύο χρόνια

Φαίνεται πως η FIFA έχει πάρει την απόφασή της, που πρέπει να είναι και οριστική. Θα προτείνει στα μέλη της να ψηφίσουν την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μουντιάλ «κάθε ΔΥΟ χρόνια, αντί των ΤΕΣΣΑΡΩΝ που είναι τώρα»!  Μάλιστα υπάρχει σφοδρή αντίδραση για την πρόταση αυτή από την UEFA, η οποία απείλησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία με μποϊκοτάζ από τις χώρες της Ευρώπης.  Η FIFA έχει στείλει επιστολές σε όλες τις Ενώσεις-Μέλη της και περιμένει να ξεκινήσουν νέες διαβουλεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις ως προς την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δυο χρόνια. Έτσι η πρώτη διαδικτυακή Σύνοδος Κορυφής θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021. Το ζητούμενο και το ερώτημα είναι: Μήπως αυτή την κόντρα μεταξύ FIFA – UEFA τελικά την πληρώσουν οι ποδοσφαιριστές;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις