Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Aucus Γαλλία: Το “καρφί” Τζόνσον στον Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Aucus Γαλλία: Το “καρφί” Τζόνσον στον Μακρόν

Aucus Γαλλία:Το Παρίσι ανακάλεσε τους πρεσβευτές του από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε στη Γαλλία σήμερα να «συνέλθει» και να κάνει τη χάρη στις συμμάχους ΗΠΑ και Αυστραλία, στη διαμάχη με επίκεντρο την τριμερή συμφωνία για πυρηνοκίνητα υποβρύχια, η οποία είχε ως συνέπεια να ακυρωθεί ένα χωριστό συμβόλαιο με τη Γαλλία. Η Γαλλία κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι τη μαχαίρωσε πισώπλατα και ότι ενεργεί όπως ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ.

Το Παρίσι ανακάλεσε τους πρεσβευτές του από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Σε δηλώσεις που έκανε μία ημέρα αφότου συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ουάσιγκτον, ο Τζόνσον είπε σε δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι είναι καιρός κάποιοι από τους πιο αγαπημένους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο να ”prenez un grip” σχετικά με όλο αυτό, ”donnez-moi un break”, διότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα σπουδαίο βήμα προς τη διεθνή ασφάλεια». Ο Τζόνσον μετέφρασε αυτολεξεί στα γαλλικά τις αγγλικές φράσεις «get a grip» (στα ελληνικά, «ξεκόλλα, σύνελθε») και «give me a break» («κάνε μου τη χάρη»).

«Πρόκειται για τρεις συμμάχους που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, μένουν ενωμένοι και δημιουργούν μια νέα συμμαχία ανταλλαγής τεχνολογίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις