Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα συμμετάσχει για 2η φορά στην καριέρα του στο Laver Cup
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα συμμετάσχει για 2η φορά στην καριέρα του στο Laver Cup

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έφτασε στη Βοστώνη και μαζί με τον Ισπανό τενίστα Φελισιάνο Λόπεζ επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο φημισμένο Harvard.

Από το Ηράκλειο Κρήτης στη Βοστώνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος, από τις 24 έως τις 26/9, θα συμμετάσχει, για 2η φορά στην καριέρα του, στο Laver Cup. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας το 2019 ήταν μέλος της ομάδας της Ευρώπης που είχε επικρατήσει της μικτής κόσμου και είχε κερδίσει το Laver Cup. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στη Βοστώνη και μαζί με τον Ισπανό τενίστα Φελισιάνο Λόπεζ επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο φημισμένο Harvard της Μασαχουσέτης. Έμαθαν για την λειτουργία του και έπαιξαν και ράγκμπι. Στο Laver Cup θα έχει μεταξύ άλλων συμπαίκτες τους Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laver Cup (@lavercup)

 

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Τον Αύγουστο του 2018 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κέβιν Άντερσον και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην σταδιοδρομία του στον τελικό του Rogers Cup, που διεξήχθη στο Τορόντο. Μετά τη σπουδαία νίκη του επί του Τζόκοβιτς πήγε στην κάμερα που κάλυπτε τον αγώνα και έγραψε στον φακό της «pray for Greece» θέλοντας να δείξει ότι δεν ξεχνά την καταστροφή που βίωσε η χώρα και να αποτελέσει ένα φόρο τιμής στα θύματα της. Στις 20 Ιανουαρίου 2019 ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν, προχωρώντας στη φάση των 8 του πρωταθλήματος. Την επόμενη ημέρα κέρδισε τον Ισπανό Μπαουτίστα Αγκούτ και πέρασε στους ημιτελικούς του Australian Open.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Νταβίντ Γκοφέν στον ημιτελικό του τουρνουά της Μασσαλίας και προκρίθηκε στον τελικό. Στον τελικό έπαιξε με τον Μίκαϊλ Κουκούσκιν και τον νίκησε με 2 – 0. Στις 5 Μαΐου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ουρουγουανού Πάμπλο Κουέβας (νούμερο 67 του κόσμου) με 2-0 σετ (6-3,7-6) στον τελικό του Millennium Estoril Open, που πραγματοποιήθηκε στο Εστορίλ της Πορτογαλίας. Αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος για τον Έλληνα πρωταθλητή και πρώτος στην χωμάτινη επιφάνεια. Στις 16 Νοεμβρίου του 2019 κέρδισε με 2-0 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ (6-3, 6-4) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό των ATP Finals, που διεξήχθησαν στο Λονδίνο. Στον τελικό την επομένη (17 Νοεμβρίου) κέρδισε τον Ντόμινικ Τιμ και αναρριχήθηκε στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτά τίτλο Masters

Στις 18 Απριλίου του 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters κι έγινε ο πρώτος Έλληνας αντισφαιριστής που κατακτά τίτλο Masters. Στις 11 Ιουνίου του 2021 νίκησε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει σε τελικό Γκραν Σλαμ. Δύο μέρες μετά στον τελικό έχασε με 3–2 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις