Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Νίκι Μινάζ εμβόλιο: Την κράζουν στο Twitter, νευρίασε και ο Μπόρις Τζόνσον
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκι Μινάζ εμβόλιο: Την κράζουν στο Twitter, νευρίασε και ο Μπόρις Τζόνσον

Νίκι Μινάζ εμβόλιο: «Θα έπρεπε να ντρέπεται», λέει ο Γουίτι

Η ράπερ Νίκι Μινάζ προκάλεσε σάλο αντιδράσεων όταν υποστήριξε σε ανάρτησή της πως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προκαλεί πρήξιμο των όρχεων και ανικανότητα, όπως τη… διαβεβαίωσε ο ξάδερφός της. «Ο ξάδερφός μου στο Τρινιντάντ δεν θα κάνει το εμβόλιο γιατί ο φίλος του που το έκανε έμεινε ανίκανος. Οι όρχεις του πρήστηκαν. Ο φίλος του επρόκειτο να παντρευτεί σε μερικές εβδομάδες, τώρα το κορίτσι ακύρωσε τον γάμο. Οπότε προσευχηθείτε και βεβαιωθείτε πως είστε σίγουροι για την απόφασή σας, όχι εκφοβισμένοι» έγραψε η Νίκι Μινάζ, προκαλώντας την έκπληξη σε πολλούς από τους θαυμαστές της.

Φυσικά, η ανάρτηση της Νίκι Μινάζ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων. Ανάμεσά τους ο ρεπόρτερ Τζόι Ριντ, που δήλωσε πως «ως φαν, λυπάμαι πολύ που το έκανες αυτό». Άλλοι της έγραψαν το πιο απλό, πως δηλαδή τα εμβόλια σώζουν ζωές. «Δυο χρόνια με την πανδημία και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις της ώστε να επικοινωνήσει με έναν λοιμωξιολόγο και να ενημερωθεί», γράφει απογοητευμένος κάποιος άλλος χρήστης. Άλλοι χρήστες υποστήριξαν πως πιθανότατα ο άνδρας στον οποίο αναφέρεται η ράπερ να προσεβλήθη από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, το οποίο και απέδωσε εσφαλμένως στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Θα έπρεπε να ντρέπεται», λέει ο Γουίτι

Την ανυπόστατη αυτή πληροφορία κλήθηκε να σχολιάσει κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από την Ντάουνινγκ Στριτ ο επιδημιολόγος, καθηγητής Κρις Γουίτι. Αφού ξεκαθάρισε πως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αναληθείς και τρομάζουν τους πολίτες, ο καθηγητής είπε: «Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να αποθαρρύνουν άλλους να κάνουν το εμβόλιο που θα μπορούσε να τους σώσει τη ζωή ή να αποτρέψει τραυματισμούς για μια ζωή. Και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, λυπάμαι που το λέω, νομίζω γνωρίζουν πως εκτοξεύουν ανακρίβειες. Κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να ντρέπονται».

https://twitter.com/onikamajestyy/status/1437801774606323722?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1437801774606323722%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Fonikamajestyy2Fstatus2F1437801774606323722provider%3Dtwitter

Αντίδραση όμως είχαμε, παραδόξως, και από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος και έσπευσε να τονίσει πως δεν γνωρίζει τη ράπερ και να προτρέψει τους πολίτες να ακούν τους ειδικούς.

Τζόνσον: Δεν γνωρίζω τη Νίκι Μινάζ

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θέλησε να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το περιστατικό: «Δεν είμαι εξοικειωμένος με το έργο της Νίκι Μινάζ, όπως πιθανότατα θα έπρεπε, αλλά γνωρίζω το έργο της Νίκι Κανάνι, μια σούπερσταρ καθηγήτρια από το Μπέξλεϊ. Αυτή θα σας πει πως τα εμβόλια είναι υπέροχα και πως όλοι θα πρέπει να τα κάνουν. Οπότε θα προτιμήσω να ακούσω τη Νίκι Κανάνι», είπε.

Η απάντηση της Νίκι Μινάζ στον Μπόρις Τζόνσον

Η Νίκι Μινάζ, η οποία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να απαντά σε ενοχλημένους χρήστες του Twitter από τη στιγμή που έκανε την ανάρτηση για το εμβόλιο, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ηχογράφησε ένα ηχητικό μήνυμα, εν είδει τηλεφωνήματος, στο οποίο απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

«Ναι, γεια σου πρωθυπουργέ Μπόρις, είμαι η Νίκι Μινάζ – καλώ απλά για να σας πω ότι ήσασταν τόσο απίθανος στις ειδήσεις σήμερα το πρωί. Και για την ακρίβεια είμαι Βρετανή. Γεννήθηκα εκεί. Πήγα στο πανεπιστήμιο εκεί. Πήγα στην Οξφόρδη. Πήγα στο σχολείο με τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Και μου είπε τόσα πολλά καλά πράγματα για εσένα. Θα ήθελα να σας στείλω ένα πορτοφόλιο της δουλειάς μου, εφόσον δεν γνωρίζετε και πολλά για μένα, είμαι μεγάλη, μεγάλη σταρ στις ΗΠΑ», ακούγεται να λέει σε αυτό η ράπερ.

https://twitter.com/NICKIMINAJ/status/1437808558687490048?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1437808558687490048%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FNICKIMINAJ2Fstatus2F1437808558687490048provider%3Dtwitter

Μετά τη βροχή σχολίων, η Νίκι Μινάζ θέλησε να απαντήσει, λέγοντας. «Είστε έξαλλοι που είμαι ο εαυτός μου; Είστε έξαλλοι που το ίντερνετ δεν μπορεί να με τρομάξει;». Πάντως, η ίδια ανήρτησε παλαιότερα tweet στα οποία υποστήριζε πως σκοπεύει να εμβολιαστεί. «Θα συνιστούσα να εμβολιαστούν. Οφείλουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Είμαι σίγουρη πως κι εγώ θα εμβολιαστώ, γιατί πρέπει να ξεκινήσω περιοδεία», έλεγε σε κάποιον που παραπονούνταν πως τον υποχρεώνουν να κάνει το εμβόλιο για να συνεχίσει να εργάζεται.

Μια ειδικός διαψεύδει όσα διαδίδει η Νίκι Μινάζ

Ωστόσο, η Δρ Λεάνα Γουέν, απαντώντας στις αιτιάσεις της ράπερ για λογαριασμό του αμερικανικού People, σημείωσε πως η ανικανότητα δεν είναι γνωστή παρενέργεια για κανένα από τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού. Όπως είπε, «είναι αναληθές ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού σχετίζεται με στειρότητα είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες». Η Γουέν είναι επειγοντολόγος και καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον.

«Για την ακρίβεια, γνωρίζουμε πως υπάρχουν συνέπειες σε περίπτωση που κάποιος κολλήσει τον κορωνοϊό, αναφορικά με τις επιπτώσεις στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα» λέει η γιατρός, και προσθέτει: «Σύμφωνα με μελέτες, η ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός συνδέεται ενδεχομένως με δυσφορία και χαμηλή περιεκτικότητα σπέρματος. Επιπλέον, υπήρξε σύνδεση μεταξύ του οιδήματος στους όρχεις και της ασθένειας Covid-19».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις