Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Η σύντροφος του Σεμέδο τον στηρίζει για την υπόθεση με τη 17χρονη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η σύντροφος του Σεμέδο τον στηρίζει για την υπόθεση με τη 17χρονη

Υπόθεση Σεμέδο: Η σχέση του Ρούμπεν Σεμέδο με τη Χουβιάνα μετρά 10 χρόνια

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού απασχόλησε τη δικαιοσύνη πριν λίγες ημέρες όταν μία κοπέλα 17 ετών τον κατήγγειλε για βιασμό. Ο ποδοσφαιριστής αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 10 χιλιάδες ευρώ και χωρίς να του επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρος. Η περιπέτεια του Ρούμπεν Σεμέδο, όπως είναι λογικό, απασχόλησε και τα ΜΜΕ της πατρίδας του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Correio da Manhã», η σύντροφος του ποδοσφαιριστή είναι στο πλευρό του και στον στηρίζει.

Στο σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Η Χουβιάνα δίνει δύναμη στο Σεμέδο, του συγχωρεί την προδοσία κι είναι δίπλα του για να τον στηρίξει» αναφέρεται ότι η Χουβιάνα μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση πήρε το πρώτο αεροπλάνο προκειμένου να βρεθεί στην Ελλάδα από την Πορτογαλία.  Η σχέση του Ρούμπεν Σεμέδο με τη Χουβιάνα μετρά 10 χρόνια.

Ελεύθερος με εγγύηση ο Σεμέδο

Υπενθυμίζεται πως ο Ρούμπεν Σεμέδο αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του σε εισαγγελέα και ανακρίτρια, για την κατηγορία του ομαδικού βιασμού που του αποδόθηκε μετά από καταγγελία 17χρονης. Μετά τη διάσκεψη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και με εγγύηση 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε ερωτική συνεύρεση χωρίς συναίνεση. Βγαίνοντας από τον ανακριτή ο 27χρονος φώναζε “Είμαι ελεύθερος” και κούναγε τα χέρια του δείχνοντας πως δεν φοράει πλέον χειροπέδες.

Προσερχόμενος στην ανακρίτρια και σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν είναι αθώος, ο Ρούμπεν Σεμέδο απάντησε: “Μην ανησυχείτε φίλοι μου, θα δείτε…”.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 17χρονης, ήταν ο Νιγηριανός ήταν εκείνος που τη βίασε πρώτος “εκμεταλλευόμενος την άσχημη κατάστασή” της, καθώς όπως είπε στους αστυνομικούς είχε “καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ”. Λίγη ώρα αργότερα μπήκε στο δωμάτιο που ο ποδοσφαιριστής, κλείδωσε την πόρτα και τη βίασε και εκείνος σύμφωνα με τις περιγραφές της στις αρχές.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Σεμέδο

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι όλα γίνονται για τα λεφτά. “Είμαι αθώος. Θα το δείτε. Θέλω να έρθετε ξανά όταν θα είμαι αθώος. Όλα γίνονται για τα χρήματα. Αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής δεν θα γινόταν τίποτα”, είχε φωνάξει ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αποχωρώντας από τα δικαστήρια.

Ο Σεμέδο αναμένεται να χρησιμοποιήσει για την υπεράσπισή του την ιατροδικαστική έκθεση. Σύμφωνα με την δικηγόρο του, Μαριζάννα Κίκιρη, “όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και η καταγγελία εμπεριέχει αντιφάσεις. Δεν υπάρχει στοιχείο που καταδεικνύει την ενοχή του”. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA “τα ίδια τα στοιχεία και ειδικά η ιατροδικαστική έκθεση αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε ίχνος κακοποίησης”.

Την ίδια στιγμή, κατάθεση ενώπιον της 21ης τακτικής ανακρίτριας έδωσε η 16χρονη φίλη της ανήλικης, που κατήγγειλε τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον 40χρονο Νιγηριανό για βιασμό, τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου. Η 16χρονη δείχνει να μην ενστερνίζεται όσα ισχυρίζεται η 17χρονη περί ομαδικού βιασμού της, ωστόσο οι ισχυρισμοί της θα αξιολογηθούν σε συνδυασμό με όλα τα στοιχεία από τη δικαστική λειτουργό η οποία ερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι υποστήριξε στην ανακρίτρια πως ήταν μαζί με τη καταγγέλλουσα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, τόσο στον Ωρωπό όσο και στο σπίτι του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή στη Γλυφάδα. “Εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα, δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του” είπε στην κατάθεσή της η 16χρονη, εμμένοντας ότι ούτε η φίλη της σχολίασε το νέο ραντεβού: “Δεν μου είπε ποτέ πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν”.

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε και ο Νιγηριανός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις