Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

01

Απριλίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μέριλιν Μονρόε – Μίκης Θεοδωράκης: Μια άγνωστη συνάντηση
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέριλιν Μονρόε – Μίκης Θεοδωράκης: Μια άγνωστη συνάντηση

Μέριλιν Μονρόε - Μίκης Θεοδωράκης: Η συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με την Μέριλιν Μονρόε

Στη μυθιστορηματική βιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη δια χειρός Μίμη Ανδρουλάκη “Σαλός θεού. Ο μυστικός Μίκης”, μεταξύ πολλών, ξεχωρίζει το περιστατικό που περιγράφει τη συνάντηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με τη Μέριλιν Μονρόε. Όπως αναφέρει το Protagon.gr, όταν ο Μίμης Ανδρουλάκης τον ρώτησε κάποτε πώς του φάνηκε η Μέριλιν Μονρόε, ο Μίκης απάντησε: “Δεν είναι του γούστου μου! Ηταν μια ξανθιά βλάχα”.

black and white book on white textile
Η συνάντηση με την Μέριλιν Μονρόε

Πού τη γνώρισε; “Είχα πάει με τον σκηνοθέτη Πάουελ στο εστιατόριο του στούντιο όταν περνούσα τη μουσική στο “Honeymoon” (τέλη της δεκαετίας του ’50). Εκείνη στο διπλανό στούντιο γύριζε το “Ο πρίγκιπας και η χορεύτρια” με τον Λόρενς Ολίβιε.

Συνάντησα τον συγγραφέα Αρθουρ Μίλερ, επίσημο εραστή της τότε, να της κρατά την τσάντα έξω από τις τουαλέτες. Ηταν αριστερός και πιάσαμε συζήτηση. Οταν βγήκε η Μονρόε, με σύστησε: “Ενας έλληνας συνθέτης”. Με κάλεσε σε γεύμα. Η Μέριλιν Μονρόε, ξανθιά, με το μαντίλι στο κεφάλι, έμοιαζε με χαμογελαστή Ρωσίδα χωριατοπούλα”. Κάποια χρόνια αργότερα Μίλερ και Ολίβιε θα είναι από τους πρώτους στο διεθνές κίνημα για την απελευθέρωση του Μίκη-δεσμώτη της χούντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις