Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος μετανάστες: Μυστήριο με 25χρονο Σύρο
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος μετανάστες: Μυστήριο με 25χρονο Σύρο

Έβρος μετανάστες: Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Άφωνοι έμειναν οι συνοροφύλακες στον ΄Εβρο, όταν αντίκρισαν μέσα σε πλαστικά βάρκα έναν παράτυπο μετανάστη να έρχεται από το τουρκικό έδαφος με τραύμα από σφαίρα πυροβόλου όπλου στο μηρό! Εξαιτίας αυτού του περιστατικού σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μεθορίου. Ο αλλοδαπός, ο οποίος, όπως προέκυψε είναι Σύρος βάσει των εγγράφων που κατείχε, ηλικίας 25 ετών, μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όποι οι γιατροί προχώρησαν σε επέμβαση, που διήρκεσε έως αργά χθες το βράδυ. Όλα δείχνουν ότι παρά το αίμα που έχασε από το τραύμα με σφαίρα έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, εξαιτίας της πολύωρης επέμβασης δεν κατέστη δυνατό να εξετάσουν τον τραυματία και να πληροφορηθούν τις ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού του.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Βέβαιο είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο πυροβολισμός ρίχτηκε ενώ ο 25χρονος Σύρος βρισκόταν στο τουρκικό έδαφος. Εντύπωση κάνει και το γεγονός ότι επέβαινε μόνος στη βάρκα, ενώ το σύνηθες των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών είναι να βάζουν περισσότερους από έναν για να είναι μεγαλύτερα τα κέρδη τους. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα ερευνήσουν και την περίπτωση ο 25χρονος Σύρος να πυροβολήθηκε στη διάρκεια σοβαρού επεισοδίου με διακινητές που είχαν αναλάβει τη μεταφορά, επεισόδιο που μπορεί να έλαβε χώρα για οικονομικές διαφορές.

Η πραγματική του ιδιότητα

Από την άλλη πλευρά θα ερευνηθεί πλήρως με συνεργασία με διεθνείς υπηρεσίες το ποια είναι η πραγματική ιδιότητα του αλλοδαπού, αν είναι δηλαδή ένας απλός παράτυπος μετανάστης ή κάτι διαφορετικό. Για το σοβαρό συμβάν η Αστυνομία προχώρησε χθες το βράδυ σε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω: «Σήμερα (σ.σ χθες) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή του βόρειου Έβρου, εντοπίσθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας μη νόμιμος μετανάστης, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο δεξί μηρό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας».

Μπλόκο σε άλλες διακινήσεις

Η Αστυνομία προχώρησε και χθες στην ανακοίνωση δύο «κλασικών» υποθέσεων μεταφοράς παράτυπων μεταναστών από κυκλώματα διακίνησης, τις οποίες κατάφερε να μπλοκάρει. Συγκεκριμένα, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν σ το εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Οκτώ παράτυποι μετανάστες

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Στη δεύτερη περίπτωση , πλησίον του οικισμού Λουτρών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στισ 23-8-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Στους νομούς Καβάλας και Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Δράμας συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί διακινητές. Στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς.

Καρφώθηκε σε νησίδα

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε διαχωριστική νησίδα και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, καθόσον διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα με το παραπάνω όχημα στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη. Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Κρηνίδων – Καλαμώνα, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις