Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσοχατζόπουλος νεκρός: Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έπαθε ανακοπή καρδιάς 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσοχατζόπουλος νεκρός: Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έπαθε ανακοπή καρδιάς 

Τσοχατζόπουλος νεκρός: Το ιστορικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Το ιστορικό στέλεχος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έφυγε στα 82 του χρόνια. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Καστέλλα. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το «Άκης» αρκούσε για να καταλάβουν όλοι ότι μιλούσαν για τον Τσοχατζόπουλο κι αυτό δείχνει της ευρύτητα της αποδοχής του στον χώρο του Κέντρου. Υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με συνεχείς παρουσίες σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι κατηγορίες, η σύλληψη και η καταδίκη

Γενικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ενώ μετά το 2010 άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω του υποψίες και κατηγορίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Τελικά, στις 11 Απριλίου 2012 συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, με την ποινή του να μειώνεται αργότερα σε 19 χρόνια. Επικαλούμενος προβλήματα υγείας αποφυλακίστηκε στις 2 Ιουλίου 2018.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις