Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ολυμπιονίκης μετάλλιο δημοπρασία: Η Μαρία Αντρέιτσικ πούλησε το μετάλλιο της για να μαζέψει χρήματα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιονίκης μετάλλιο δημοπρασία: Η Μαρία Αντρέιτσικ πούλησε το μετάλλιο της για να μαζέψει χρήματα

Ολυμπιονίκης μετάλλιο δημοπρασία: Η Μαρία Αντρέιτσικ έβαλε σε δημοπρασία το μετάλλιο της για να μαζέψει χρήματα για να χειρουργηθεί βρέφος

H ακοντίστρια Μαρία Αντρέιτσικ προπονήθηκε σκληρά , αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς και κέρδισε ασημένιο μετάλλιο. Με την σπουδαία της νίκη, έκανε περήφανη την οικογένεια και την πατρίδα της, την Πολωνία. Λίγες ημέρες μετά τη νίκη της, αποφάσισε να δημοπρατήσει το μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ένα αγόρι οκτώ μηνών.

Η Πολωνή ακοντίστρια,είχε καταταγεί τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Μάλιστα, είχε η ίδια αναρρώσει από καρκίνο των οστών μετά από διάγνωση της το 2018! Με αυταπάρνηση και σθένος, συνέχισε να αγωνίζεται, φτάνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στην πρόσφατη διοργάνωση του Τόκιο.

Ο (τυχερός) μικρός Μιλόσεκ

Η 25χρονη αργυρή Ολυμπιονίκης ήθελε να βοηθήσει έναν άγνωστο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου. Έτσι, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook ότι αυτός ήταν ο πρώτος «έρανος» που βρήκε κατά την αναζήτησή της. Ο έρανος ήταν για τον Μιλόσεκ, ένα μωρό οκτώ μηνών από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

Η Μαρία Αντρέιτσικ αποφάσισε να βοηθήσει να συγκεντρωθούν μόνο από αυτή την κίνηση τουλάχιστον τα μισά από τις 280.000 λίρες που απαιτούνται. Τη Δευτέρα, η Αντρέιτσικ επιβεβαίωσε ότι η πολωνική εταιρεία Zabka, μία αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που ήθελε. Η αθλήτρια γνωστοποίησε με χαρά ότι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό.
Μάλιστα η αλυσίδα Zadka, με περισσότερα από 7.000 καταστήματα ανά τον κόσμο, επέστρεψε το ασημένιο μετάλλιο στην αθλήτρια μετά τον πλειστηριασμό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις