Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πλίμουθ μακελειό – θύματα: Νεκρό ένα κοριτσάκι μόλις 3 ετών
ΚΟΣΜΟΣ

Πλίμουθ μακελειό – θύματα: Νεκρό ένα κοριτσάκι μόλις 3 ετών

Πλίμουθ μακελειό - θύματα: Δύο τραυματίες νοσηλεύονται, ωστόσο τα τραύματά τους δεν θεωρούνται σοβαρά.

Ένα κοριτσάκι τριών ετών συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση χθες το απόγευμα στο Πλίμουθ στη νοτιοδυτική Αγγλία, ο δράστης της οποίας αυτοκτόνησε. Σκοτώθηκαν επίσης δύο γυναίκες ηλικίας 51 και 66 ετών και δύο άνδρες 43 και 59 ετών, συμπλήρωσε η αστυνομία της Κορνουάλης, ενώ δύο τραυματίες νοσηλεύονται, ωστόσο τα τραύματά τους δεν θεωρούνται σοβαρά. «Δύο άνδρες και δυο γυναίκες σκοτώθηκαν επιτόπου», διευκρίνισε η αστυνομία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, έπειτα από ώρες αβεβαιότητας γύρω από το συμβάν. «Άλλος ένας άνδρας, που θεωρούμε ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης, επίσης σκοτώθηκε επιτόπου».

Σύμφωνα με τη Sun, σκοτώθηκε και ο πατέρας της μικρής, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί

Ο 23χρονος Τζέικ Ντέιβισον, λάτρης του bodybuilding, απογοητευμένος με τη μη ελκυστική για τις γυναίκες εμφάνισή του και από το γεγονός ότι δεν είχε ερωμένη, κατονομάστηκε από κατοίκους του Πλίμουθ ως ο άνθρωπος που σκόρπισε τρόμο και θάνατο στο λιμάνι της Αγγλίας.

Τα ανατριχιαστικά βίντεο του μακελάρη του Πλίμουθ

Ο 23χρονος ήταν, σύμφωνα με την «Daily Mail», ένας ΥοuTuber που ανέβαζε υπό το ψευδώνυμο «Professor Waffle» («Καθηγητής Βάφλα») βίντεο που τον έδειχναν να γυμνάζεται και το τελευταίο διάστημα δεκάλεπτα παραληρήματα για το πόσο «άδικη» είναι η ζωή, για την ανθρωπότητα που είναι «στο χείλος της καταστροφής» και το πόσο απωθητικός ήταν στις γυναίκες. Παράλληλα, προωθούσε κλιπ από βιντεοπαιχνίδια με υπερβολική βία και πριν από δύο ημέρες έκανε «like» σε βίντεο που κατέγραφε πυροβολισμούς από ένα ημιαυτόματο όπλο M1 Garand.

O μακελάρης του Πλίμουθ δήλωνε παράλληλα θαυμαστής του Incel TV, μιας διαδικτυακής ομάδας υποστήριξης των «involuntary celibates» («ακούσιων εργένηδων»), που συνδέεται με μισογυνισμό και θεωρίες περί υπεροχής του ανδρικού φύλου.

‘Ομάδα μίσους’

Οι οπαδοί της ομάδας αυτής πιστεύουν ότι αδυνατούν να βρουν σύντροφο που θα τους δείξει αγάπη και αποδοχή. Το κίνημα έχει χαρακτηριστεί «ομάδα μίσους» από πολλούς οπαδούς του, που κατηγορούνται ότι θεωρούν πως οι γυναίκες οφείλουν να κάνουν σεξ μαζί τους. Έγιναν γνωστοί ανά την υφήλιο το 2014, όταν ο γεννημένος στη Βρετανία 22χρονος φοιτητής Έλιοτ Ρότζερ σκότωσε έξι άτομα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Ντέιβισον έλεγε πόσο δύσκολο είναι να έχει κανείς «θέληση», όταν «δεν τον έχει ανταμείψει ποτέ η ζωή». Είπε ότι όταν ήταν έφηβος και δούλευε σε σκαλωσιές έβλεπε με θετικό μάτι τη ζωή, αλλά απέδωσε τα προβλήματά του σ’ έναν τραυματισμό του στον αστράγαλο. Αποκάλυψε ότι είχε να μιλήσει σε κορίτσι από την ηλικία των 18 ετών και ότι καταναλώνει σε υπερβολικές δόσεις «blackpill» -όρος που παραπέμπει στην πεποίθηση ότι η επιτυχία με το άλλο φύλο καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες, ενώ οι αποτυχίες από την έλλειψη χρημάτων και την άθληση, που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονίες.

«Βρίσκομαι ακόμη στην ίδια θέση, την ίδια φάση ζωής -ένας γ@μ…ένος, παρθένος, χοντρός κι άσχημος ή όπως θέλετε να με αποκαλέσετε. Τι έχει αλλάξει; Τίποτε», είπε στο παραλήρημά του, απευθυνόμενος στην κάμερα.

«Δολοφονική μηχανή»

Στο τέλος μιλά για «δολοφονικές μηχανές» και λέει ότι του αρέσει να πιστεύει ότι είναι «εξολοθρευτής» Σ’ ένα άλλο βίντεο, ο μακελάρης του Πλίμουθ, που αποκαλεί «αφελείς» τις γυναίκες, λέει: «Στερήθηκα τόσα πολλά όταν ήμουν έφηβος, ελπίζω να τα αναπληρώσω. Δεν το προωθώ, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να προσπαθήσω να δοκιμάσω ναρκωτικά γι’ αυτό, ίσως για σεξ με κοκαΐνη ή κάτι άλλο, ίσως αυτό να αναπληρώσει αυτές τις χαμένες εφηβικές εμπειρίες».

H μητέρα του εκλιπαρούσε να τον στηρίξουν – αλλά κανείς δεν του αφαίρεσε την άδεια οπλοφορίας

Γείτονές του στο Πλίμουθ είπαν σήμερα ότι η οικογένειά του εκλιπαρούσε για βοήθεια αναφορικά με τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Ντέιβισον, αλλά δεν αποκάλυψαν τι είδους προβλήματα ήταν αυτά.

«Σε αυτή την κατάσταση που ήταν αυτός ο τύπος δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί στους δρόμους», είπε η Κάρολ Γκίλμορ στην εφημερίδα «The Sun». Και η Τζες Γουάλας, ο φίλος της οποίας ήταν συμμαθητής του μακελάρη, πρόσθεσε: «Μου έλεγε [ο φίλος μου] ότι [ο Ντέιβισον] ήταν αρκετά ντροπαλός και ήσυχος και μιλούσε συνέχεια για το πόσο cool είναι οι Αμερικανοί και η ιδέα να έχει κανείς συλλογή όπλων. Ο φίλος μου είπε ότι ήταν αυτιστικός, ότι είχε προβλήματα διαχείρισης της οργής του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις