Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουμάνοι πυροσβέστες Ελλάδα: Η viral ανάρτηση
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμάνοι πυροσβέστες Ελλάδα: Η viral ανάρτηση

Ρουμάνοι πυροσβέστες Ελλάδα: Άξιος θαυμασμού ο τρόπος δράστης των Ρουμάνων πυροσβεστών

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια ανάρτηση σχετικά με τον τρόπο δράσης των Ρουμάνων πυροσβεστών, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας με σκοπό να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που καίει την Εύβοια. Η ανάρτηση υπό τον τίτλο «Κοιτάμε με δέος τους Ρουμάνους πυροσβέστες» περιγράφει την οργάνωση, τα μέσα και το πώς δουλεύουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες και πώς με τον τρόπο τους βοηθούν τη χώρα μας στις δύσκολες ώρες που περνά τις τελευταίες μέρες.

Αλλαγή στάσης: Τη μεγαλύτερη βοήθεια στέλνει στην Ελλάδα οι Γερμανία – Όλες οι χώρες που είναι στο πλευρό μας
Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Κοιτάμε με Δέος Τους Ρουμάνους Πυροσβέστες

Ήρθαν Ρουμάνοι πυροσβέστες στην Εύβοια, με τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα τους. Έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο (το έχτισαν σε μια νύχτα) με τροφοδοσία και επιμελητεία, σήκωσαν drones, χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους, υπολόγισαν τον άνεμο και έβαλαν μέσα σενάρια εξάπλωσης της φωτιάς, φοράνε στολές με ενδοεπικοινωνια ενώ η αστυνομία μας έχει ασύρματους της συμφορας, ξεδίπλωσαν μάνικες 60μετρες και παίρνουν νερό από τα άπειρα ρυάκια και από τοπικές δεξαμενές νερού.

Τις κάλυψαν με ειδικά προστατευτικά σε όποια σημεία περνούσαν από δρόμο ώστε να μην επηρεάζουν τα αυτοκίνητα και να μην επηρεάζονται από αυτά,  ξανασηκωσαν drones και καθοδήγησαν τους ντόπιους και τους δασοπυροσβεστες ώστε να περάσουν από τα καλύτερα σημεία για να κάνουν διανοίξεις με μπουλντόζες, στήνουν γεφυράκια και είναι οργανωμένοι και πειθαρχημένοι σαν τα μυρμήγκια. Ρωτάνε γιατί δεν σβήσαμε τη φωτιά με φωτιά, είναι διεθνής πρακτική και κατι που γινόταν στο συγκεκριμένο μερος στα χρόνια των τσιφλικιών. Γιατί δεν αφήνει το Δασαρχείο, απαγορεύεται και δεν έχει δικαιοδοσία κανείς, γι’αυτό. Respect στη Ρουμανία, λένε. Τη θεωρούσαν υπανάπτυκτη χώρα, λένε».

Ρουμάνοι πυροσβέστες Ελλάδα: Δωρεάν διακοπές στη Θάσο

O Δήμος της Θάσου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θάσου και την Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων, προσφέρει στους Ρουμάνους πυροσβέστες οι οποίοι συνδράμουν την προσπάθεια κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας, την φιλοξενία τους για ένα διήμερο το επόμενο καλοκαίρι. Η οργάνωση της φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του ΕΟΤ στη Ρουμανία, Γιώργο Σταφυλάκη και το προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης δήλωσε:

«Ευχαριστούμε όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και όλους τους πυροσβέστες για τις συνεχείς και πολυήμερες προσπάθειές τους αφενός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και αφετέρου για την προστασία ευαίσθητων περιοχών από την εκδήλωση νέων. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις δυνάμεις από άλλες χώρες που συνδράμουν και προς τούτο προσπαθούμε να συνεισφέρουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις