Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πευκί φωτιά τώρα: Καλύτερη η εικόνα σε Πευκί και Γούβες
ΕΛΛΑΔΑ

Πευκί φωτιά τώρα: Καλύτερη η εικόνα σε Πευκί και Γούβες

Πευκί φωτιά τώρα: Αγωνιώδεις οι προσπάθειες των πολιτών - Με λάστιχα και κλαδιά προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους

Καλύτερη είναι η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στο Πευκί της Εύβοιας, αλλά και στις Γούβες, ωστόσο όλοι, πυροσβέστες και κάτοικοι, βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή. Οι φλόγες έκαψαν νωρίτερα το απόγευμα κάποια σπίτια στο Πευκί, με τους κατοίκους να μεταφέρονται στα φέρι μποτ που βρίσκονταν στην παραλία, ακόμα και με ασθενοφόρα ή και στα χέρια.

Οι άνεμοι λίγο μετά τις 19:30 έπεσαν σημαντικά, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η τιτάνια προσπάθεια πυροσβεστών και κατοίκων, οι οποίοι ακόμα και με κουβάδες είχαν πέσει στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Αλλά και στο μέτωπο στις Γούβες η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερη, υπό τον φόβο, βέβαια, αναζωπυρώσεων και ενώ πλησιάζει η νύχτα.

Ο Λιμενάρχης Αιδηψού, Σωτήρης Δανίκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως δεν έχουν ακόμη αναχωρήσει πλοία από την παραλία στο Πευκί Ευβοίας. Όπως τόνισε, οι κάτοικοι ήθελαν να παραμείνουν στην παραλία του χωριού με την ελπίδα πως η εξέλιξη με το μέτωπο της φωτιάς θα ήταν καλύτερη. Πολίτες αναμένουν στις ξαπλώστρες στην παραλία, με την ελπίδα πως εθελοντές και πυροσβέστες θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία ωστόσο έχει ήδη κάψει σπίτια στο Πευκί.

Μετακινήσεις πολιτών με σκάφη του λιμενικού

Ο κύριος Δανίσκας σημείωσε πως έχουν γίνει τακτικές μεταφορές δύο ατόμων, επτά ατόμων, εννέα ατόμων από κοντινές παραλίες με σκάφη του Λιμενικού στο Πευκί όπου βρίσκεται το πλοίο «Αιδηψός». Εκτός από το φέρι «Αιδηψός», στην παραλία στο Πευκί φτάνει και το «Ελισάβετ ΙΙ», ενώ σε ετοιμότητα αναμένεται να είναι και άλλα πλοία ώστε αν και όποτε χρειαστεί να μεταφερθούν οι κάτοικοι της Εύβοιας με ασφάλεια. Με τη συμβολή αστυνομίας, πυροσβεστικής και λιμενικού μεταφέρθηκαν το απόγευμα πολίτες από τις πυρόπληκτες περιοχές με κινητικά προβλήματα, τα σπίτια των οποίων παραδόθηκαν στις φλόγες.

Οι πολίτες αυτοί επιβιβάζονται με ασφάλεια στο φέρι μποτ, το οποίο θα παραμείνει στο σημείο ώσπου να βρεθεί ο ασφαλής προορισμός, όπου θα μεταφερθούν. Ομάδα εθελοντών, μετέφεραν επίσης στο σημείο σκύλους και κατοικίδια ζώα που έμειναν αβοήθητα στις περιοχές από όπου πέρασε η φωτιά.

Συνεχείς προσπάθειες απεγκλωβισμού στην Εύβοια

Τις παραλίες τις βορειοανατολικής Εύβοιας ελέγχουν διαρκώς για τυχόν εγκλωβισμένους, σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Σύμφωνα με το Λιμενικό, πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν 23 άτομα από διάφορες παραλίες τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις