Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ασημένιο μετάλλιο πόλο – Τόκιο 2021: “Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασημένιο μετάλλιο πόλο – Τόκιο 2021: “Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας”

Ασημένιο μετάλλιο πόλο - Τόκιο 2021: Σε όλους τους Έλληνες που μάχονται με τις καταστροφικές πυρκαγιές

Η Ελλάδα βιώνει μία από τις δύσκολες φάσεις της με τις καταστροφές από τα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας. Όμως σήμερα υπήρχε μια ανάσα αισιοδοξίας για όλους μας, και αυτή ήταν ο τελικός του πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Την Παρασκευή (6/8) η εθνική πόλο ανδρών μας χάρισε στιγμές χαράς και δόξας περνώντας στον τελικό, αφού επικράτησαν με 9-6 της Ουγγαρίας. Σήμερα όλοι περίμεναν συντονισμένοι να δουν την προσπάθεια της Ελλάδας απέναντι στη Σερβία, όπου και διεκδικούσαν το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα πόλο ανδρών μπήκε αποφασισμένη στο νερό να αγωνιστεί και να φύγει από το Τόκιο με το χρυσό στις βαλίτσες της. Η Σερβία ωστόσο έδειξε από την αρχή πως είναι καλύτερη ομάδα, επικρατώντας της ελληνικής στα πρώτα λεπτά με 6-3.

https://twitter.com/olympiacosfc/status/1424298049812172801

Η εθνική ομάδα δεν το έβαλε κάτω, κοίταξε στα μάτια τους Σέρβους και κατόρθωσε να φτάσει το παιχνίδι μέχρι και το 10-10. Εν τέλει ηττήθηκε από τη Σερβία με 13-10 και έχοντας στις βαλίτσες της το ασημένιο μετάλλιο που είναι και το πρώτο στην ιστορία της σε ολυμπιακούς αγώνες.

https://twitter.com/karavioti_C/status/1424307808061829120

Καπότσης: «Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο, το μετάλλιο ανήκει σε όλους»

Συγκινητικός ήταν στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Μάριος Καπότσης. Ο 29χρονος διεθνής εμφανίστηκε ιδιαίτερα φορτισμένος και αφιέρωσε το μετάλλιο στους Έλληνες που μάχονται απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές. «Είμαστε ευλογημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι πολλά τα συναισθήματα και θέλω να σας τα μεταφέρω. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, η μεγαλύτερη γιορτή. Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο. Είναι κάτι πολύ οδυνηρό που μας έχει επηρεάσει όλους», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αυτό το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σε εμάς, ανήκει σε όλους τους Έλληνες, που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή. Στους Έλληνες που βοηθούν, στους Έλληνες πυροσβέστες, στους Έλληνες που βοηθούν τον συνάνθρωπό τους που έχει πρόβλημα. Σκέφτομαι πολλά αυτή τη στιγμή. Την οικογένεια Αντετοκούνμπο που πληρώνει καταλύματα, τον κ. Γιαννακόπουλο που οργανώνει αναδάσωση, οικογένειες που είναι εκεί σιωπηλά και βοηθούν… Είναι πολλά αυτά που έχω να πω. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Αυτό θα πει ομάδα. Ομάδα είμαστε όλοι αυτοί που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή για εμάς και την Ελλάδα μας».

Οι δηλώσεις του αρχηγού, Γιάννη Φουντούλη

«Δεν περίμενα οι συμπαίχτες μου να είναι τόσο απογοητευμένοι με το αργυρό μετάλλιο, μου έκανε εντύπωση. Αυτό δείχνει τι χαρακτήρες είναι, τι αθλητές είναι και πόσο νικητές είναι γεννημένοι. Προσπάθησα να τους πω πως αυτό που έχουμε κάνει είναι τεράστιο και μόνο χαμόγελα πρέπει να έχουμε. Προφανώς και χάσαμε έναν τελικό Ολυμπιάδας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα, δεν έχει συμβεί ποτέ. Τελειώνουμε με το αργυρό μετάλλιο που είναι κάτι σπουδαίο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο αρχηγός της ομάδας Γιάννη Φουντούλη, λίγο πριν την απονομή των μεταλλίων.

Βλάχος: «Περήφανος για την Εθνική πόλο, θέλω να τους καμαρώσω στο βάθρο»

Η τεράστια Εθνική μας στο πόλο ανδρών έγραψε ιστορία με το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και ο πρωτεργάτης της επιτυχίας, ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος αποθέωσε τους παίκτες του και τόνισε πως θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον. «Ποιος να το φανταζόταν ότι θα ήμασταν απογοητευμένοι. Όσο πιο μακρια φτάναμε, θέλαμε κάτι παραπάνω. Θέλαμε να κερδίσουμε στον τελικό. Παίξαμε με μια ομάδα που ήθελε μεγάλη προσοχή. Στη διάρκεια του ματς δέιξαμε πόσο θέλουμε να κερδίσουμε. Παίξαμε κόντρα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Δεν έχω λόγια.

Δείξαμε χαρακτήρα και επιστρέψαμε. Πιστεύω τώρα που τελείωσαμε, έχουμε κανει αρκετά πράγματα. Γράψαμε ιστορία, κάναμε νέους φίλους της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Οι στιγμές αυτές είναι ανεπανάληπτες και θα μας γυρνούν πάντα στη μνήμη μας. Η απονομή θα μας μείνει. Το να ανεβαίνεις στο βάθρο είναι υπέρτατη τιμή. Είναι τα παιδιά μου, θέλω να τα καμαρώσω στο βάθρο. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Θα έρθουν κι άλλες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Αυτοί που μας αγαπάνε θα έρθουν να μας δώσουν μια γρήγορη αγκαλιά στο αεροδρόμιο», τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ.

https://twitter.com/HellenicOlympic/status/1424317321426857994

Σακελλαροπούλου για το ασημένιο μετάλλιο της Ελλάδας στο πόλο: Μας έδωσε μεγάλη χαρά στις δύσκολες ώρες που περνάμε

Υπογραμμίζοντας το ήθος και την ευαισθησία των παικτών της εθνικής ομάδας πόλο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου τους συγχαίρει, μέσω Twitter. Με την επιπλέον επισήμανση ότι η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου δίνει χαρά στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα. Συγκεκριμένα γράφει: «η Εθνική ομάδα πόλο εκτός από τις λαμπρές της αγωνιστικές επιδόσεις επέδειξε, με τις δηλώσεις των παικτών της, ήθος και ευαισθησία. Η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου μας έδωσε, στις δύσκολες ώρες που περνάμε, μεγάλη χαρά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή!».

https://twitter.com/PresidencyGR/status/1424292016658190336?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1424292016658190336%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FPresidencyGR2Fstatus2F1424292016658190336provider%3Dtwitter

«Μας χαρίσατε χαμόγελα και στιγμές περηφάνιας μέσα στις στάχτες μιας μεγάλης δοκιμασίας», επισημαίνει, απευθυνόμενη στην Εθνική ομάδα πόλο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Και προσθέτει στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το ασημένιο μετάλλιο είναι μια τεράστια επιτυχία. Συγχαρητήρια στην σπουδαία εθνική ομάδα πόλο, παίχτες, προπονητές και όσους δούλεψαν σκληρά για το αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις