Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

29

Νοεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Premier League: Θα συνεχίζουν να γονατίζουν οι παίκτες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Premier League: Θα συνεχίζουν να γονατίζουν οι παίκτες

Premier League: Οι παίκτες και των 20 ομάδων θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν από τα ματς, για να δείξουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τρίτη 3 Αυγούστου η διοργανώτρια αρχή της Premier League, οι παίκτες και των 20 συλλόγων που συμμετέχουν σε αυτή θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν από τους αγώνες της σεζόν 2021/2022, για να τονίσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό. Η Premier League έκανε γνωστό ότι «υποστήριξε ολόψυχα» την απόφαση, προσθέτοντας ότι οι παίκτες και οι διαιτητές των αναμετρήσεων θα συνεχίσουν να φορούν το σήμα No Room For Racism, δηλαδή δεν υπάρχει χώρος για το ρατσισμό, στις φανέλες τους.

Οι παίκτες και τα επιτελεία γονατίζουν πριν από την έναρξη κάθε αγώνα από τότε που το πρωτάθλημα επέστρεψε στη δράση, τον Ιούνιο του περασμένου έτους, για να δείξουν την υποστήριξή τους στο κίνημα Black Lives Matter. «Αισθανόμαστε τώρα, περισσότερο από ποτέ, ότι είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να γονατίζουμε ως σύμβολο της ενότητάς μας ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού» ανέφεραν οι παίκτες σε δήλωσή τους. «Παραμένουμε αποφασισμένοι στο μοναδικό μας στόχο να εξαλείψουμε τις φυλετικές προκαταλήψεις όπου κι αν υπάρχουν, να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια κοινωνία ένταξης, σεβασμού και ίσων ευκαιριών για όλους» πρόσθεσαν.

Εξάλειψη των ανισοτήτων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με παίκτες, συλλόγους και χορηγούς ομάδων, για να επιφέρουν «αισθητή αλλαγή» και να εξαλείψουν την ανισότητα από το άθλημα. Νωρίτερα την Τρίτη η Αγγλική Football League (EFL) δήλωσε ότι θα υποστηρίξει όλους τους παίκτες και το προσωπικό που θέλει να γονατίσει κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021/2022.

«Περισσότερο από ένα χρόνο οι παίκτες έκαναν την προσωπική τους επιλογή να πραγματοποιήσουν αυτήν την απλή πράξη διαμαρτυρίας … βοηθώντας να φωτίσουν αυτά τα θέματα στην κοινωνία και να συνεχίσουν μια συζήτηση που έχει ακουστεί σε όλο τον κόσμο» αναφέρει η ανακοίνωση της EFL. Η Football League, μάλιστα, θα προωθήσει ένα νέο μήνυμα Together Against Discrimination, το οποίο θα φέρει τους συλλόγους των τριών κατηγοριών να υιοθετούν μια ενιαία θέση, επαναλαμβάνοντας ότι ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η κατάχρηση δεν είναι ευπρόσδεκτα στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις