Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ανεμβολίαστοι Κύπρος: “Ξεσπούν” οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεμβολίαστοι Κύπρος: “Ξεσπούν” οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών

Ανεμβολίαστοι Κύπρος: Η ανάρτηση του υπουργού Οικονομικών για τα rapid test

«Το 2021 διαθέσαμε 22 εκατομμύρια ευρώ, λεφτά των φορολογουμένων για rapid tests. Εξασφαλίσαμε δωρεάν εμβόλια για όλους για να προστατεύσουμε την κοινωνία», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης. Ο κος Πετρίδης προσθέτει: «Σεβόμαστε το δικαίωμα επιλογής, αλλά η κοινωνία δεν μπορεί πλέον να επιδοτεί τους μη εμβολιασμένους εις βάρος άλλων κοινωφελών πολιτικών».

“Από τη στιγμή που οι ανεμβολίαστοι πολίτες αποφάσισαν να μην λάβουν το εμβόλιο, θεωρούμε ότι είναι δική τους υποχρέωση να πληρώνουν τα rapid test” δήλωσε με τη σειρά του και ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλας, προσθέτοντας πως από τη στιγμή που το κράτος παρέχει το εμβόλιο και την επιλογή του εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες «θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστούν τα rapid tests».

“Τα νοσηλευτήριά μας χρειάζονται αυτή την οικονομική ένεση”

Κληθείς, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε το Σάββατο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, να σχολιάσει την κατάργηση από αύριο του προγράμματος δωρεάν rapid test για τους πολίτες, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι πρόκειται για απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα, για να σημειώσει ότι «μέχρι στιγμής έχουμε πληρώσει 26 εκατομμύρια ευρώ για τα rapid test, χωρίς να υπολογίσουμε τα άλλα έξοδα».

«Αυτή τη στιγμή», σημείωσε, «τα νοσηλευτήριά μας χρειάζονται αυτή την οικονομική ένεση. Σεβόμαστε την ίδια στιγμή τις απόψεις των συμπολιτών μας. Από τη στιγμή που το κράτος παρέχει το εμβόλιο και την επιλογή του εμβολιασμού σε όλους τους συμπολίτες μας, θεωρούμε ότι από τη στιγμή που έχουν την επιλογή να εμβολιαστούν, δεν θα χρειαστούν τα rapid tests. Αλλά από τη στιγμή που οι ίδιοι αποφάσισαν να μην πάρουν το εμβόλιο, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση δική τους να πληρώνουν τα rapid tests». Ανέφερε ακόμα ότι τα σημεία που θα λειτουργούν για τις ομάδες του πληθυσμού, που εξαιρούνται από την επί πληρωμή διενέργεια τεστ, θα ανακοινώνονται ως η μέχρι τώρα πρακτική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις