Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φιλιππίδης φυλακή: Σε θάλαμο με άλλα 25 άτομα ο ηθοποιός
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλιππίδης φυλακή: Σε θάλαμο με άλλα 25 άτομα ο ηθοποιός

Φιλιππίδης φυλακή: Στις φυλακές Τριπόλεως δεν υπάρχουν κελιά, αλλά θάλαμοι με 20-25 κρατούμενους

Την πρώτη του νύχτα στη φυλακή της Τρίπολης πέρασε χθες ο Πέτρος Φιλιππίδης, που προφυλακίστηκε με τις κατηγορίες ενός βιασμού και απόπειρας άλλων δύο. Ο ηθοποιός θα μείνει απομονωμένος σε ένα κελί 8 τετραγωνικών, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού, για τις επόμενες 5 ημέρες, ενώ για τις επόμενες εφτά θα προαυλίζεται μόνος του. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξεταστεί και από ψυχολόγο. Στη συνέχεια, θα ενσωματωθεί σε κελιά μαζί με άλλους κρατούμενους. Στις φυλακές Τριπόλεως οδηγούνται όσοι κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν υπάρχουν κελιά και οι κρατούμενοι ζουν σε πέντε μεγάλους θαλάμους χωρητικότητας από 20 έως 25 άτομα.

Σύμφωνα με το Mega, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν αποκλείεται μάλιστα να οδηγηθεί στην τρίτη πτέρυγα, όπου βρίσκεται από τον Φεβρουάριο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά και άλλοι που στο παρελθόν έχουν σοκάρει το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, στην Τρίπολη βρίσκεται ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του. Επίσης, εκεί βρίσκεται ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής της μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, αλλά και ο “παιδεραστής με το βαν”, Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών. Εκεί εκτίει, τέλος, ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως “δράκος του Αμαρουσίου”.

“Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”

Μάλιστα, την πρώτη του συζήτηση με τον διευθυντή των φυλακών είχε σήμερα ο γνωστός ηθοποιός. Όπως αναφέρει το Mega, στη συζήτηση, που κράτησε λίγα λεπτά, ο Πέτρος Φιλιππίδης ρωτήθηκε για συγκεκριμένα αιτήματα που μπορεί να έχει, χωρίς όμως να εκφράζει την παραμικρή επιθυμία για το οτιδήποτε. Άλλωστε, όπως λένε όσοι μιλούν μαζί του, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση αφού δεν περίμενε να προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o ηθοποιός δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: “Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”.

H αντίδραση της συζύγου του Ελπίδας Νίνου

Σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, στο άκουσμα της είδησης ότι προφυλακίζεται, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέρρευσε. Ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας “γιατί μου το κάνετε αυτό; Τι έφταιξα; Τι σας έχω κάνει;”. Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, η οποία μάλιστα κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης του συζύγου της, ξέσπασε και εκείνη σε λυγμούς ακούγοντας την απόφαση και φώναξε: “Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί!”. Μαζί τους ήταν και ο γιος τους Δημήτρης, ο οποίος αδυνατούσε να πιστέψει τα νέα.

Πληροφορίες του dikastikoreportaz, αναφέρουν ότι τις προσεχείς ημέρες οι νομικοί συμπαραστάτες του Πέτρου Φιλιππίδη αναμένεται να προσβάλουν το ένταλμα προσωρινής κράτησης. Αυτό καθώς εκτιμούν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου ο εντολέας τους να εξέλθει των φυλακών πολύ πιο σύντομα από ό,τι εκτιμάται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις