Αθήνα

°C

Κυριακή

24

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τυνησία: Ραγδαίες εξελίξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Ραγδαίες εξελίξεις

Τυνησία: Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρασίντ Γκανούσι κατηγόρησε τον πρόεδρο Κάις Σαΐντ για «πραξικόπημα εναντίον της επανάστασης και του Συντάγματος».

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σαΐντ ανακοίνωσε χθες πως αναστέλλει τις εργασίες του Κοινοβουλίου και αποπέμπει τον πρωθυπουργό Χισάμ Μασίσι, έπειτα από μια ημέρα διαδηλώσεων κατά των Τυνήσιων ηγετών. Ο Σαΐντ ανακοίνωσε τα μέτρα αυτά επικαλούμενος το άρθρο 80 του Συντάγματος, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, ενώ η Τυνησία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού και βαθιά πολιτική κρίση που παραλύει τη χώρα εδώ και μήνες.

Ο πρόεδρος του τυνησιακού Κοινοβουλίου Ρασίντ Γκανούσι κατηγόρησε τον πρόεδρο Κάις Σαΐντ για «πραξικόπημα εναντίον της επανάστασης και του Συντάγματος» μετά τη δήλωση του Σαΐντ ότι ανέστειλε τις εργασίες του Κοινοβουλίου και απέπεμψε την κυβέρνηση. «Θεωρούμε πως οι θεσμοί εξακολουθούν να ισχύουν και οι υποστηρικτές του Ennahda και ο τυνησιακός λαός θα υπερασπιστούν την επανάσταση», δήλωσε τηλεφωνικώς ο Γκανούσι, ο οποίος ηγείται του μετριοπαθούς ισλαμικού κόμματος Ennahda.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις