Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σέρβος αρχιμανδρίτης: «Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει
ΚΟΣΜΟΣ

Σέρβος αρχιμανδρίτης: «Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει

Σέρβος αρχιμανδρίτης: Ο ιερωμένος αρνείται εντελώς την ανεξαρτησία του λαού της Βόρειας Μακεδονίας και ισχυρίζεται ότι οι Σλαβομακεδόνες είναι Σέρβοι ή Βούλγαροι.

Ο Σέρβος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Μπογκοσάβλιεβιτς υπήρξε πρώην μοναχός στη μητρόπολη Βάλιεβο, ήταν πνευματικό παιδί του μακαριστού μητροπολίτη Αμφιλόχιου και υπηρέτησε στο Μαυροβούνιο επί πολλά χρόνια. Παρόλη τη σερβική καταγωγή του έχει μεγάλη δημοτικότητα και απήχηση σε ορθόδοξους κύκλους της Βόρειας Μακεδονίας, ακόμη κι αν απηχεί εν πολλοίς τον σωβινισμό της Μεγάλης Σερβίας ή ακούγεται σαν ρωσικό φερέφωνο.

Ο ίδιος σε αναφορά του την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε εντελώς την ανεξαρτησία του λαού της Βόρειας Μακεδονίας και ισχυρίστηκε ότι οι Σλαβομακεδόνες είναι Σέρβοι ή Βούλγαροι και ότι το ονομαζόμενο «μακεδονικό έθνος» δημιουργήθηκε από τον διάβολο. Παράλληλα, παρουσιάζεται ως ειδήμων σε όλα τα σύγχρονα θέματα όπως από το 5G, τον εμβολιασμό, τα τσιπ μέχρι τον Αντίχριστος. Αξιοσημείωτες είναι και οι απόψεις του περί ενός Ρώσου τσαρικού πατριάρχη που θα σώσει τον κόσμο, οι οποίες εξαπλώνονται και μέσω του καναλιού του στο YouTube στη Βόρεια Μακεδονία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις