Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΦΣΥΝ Χαρδαλιάς: “Κουνούσαν το δάχτυλο, ελέγχους δεν έκαναν” – Αντίδραση Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΦΣΥΝ Χαρδαλιάς: “Κουνούσαν το δάχτυλο, ελέγχους δεν έκαναν” – Αντίδραση Τσίπρα

ΕΦΣΥΝ Χαρδαλιάς: Την αποπομπή Χαρδαλιά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγκληματική» χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της ΕΦ.ΣΥΝ. «Εγκληματική και ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης. Όπως αποδεικνύεται από δημοσιεύματα, την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους και με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν κρούσματα στη χώρα», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter.

Το σχόλιο του κ. Τσίπρα έρχεται με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά πέρασαν στη χώρα παίκτες της τουρκικής ομάδας Φενερμπαχτσέ, οι οποίοι είχαν πυρετό, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε αμέσως με αγωγή και μηνυτήρια αναφορά σε εισαγγελικές αρχές, τονίζοντας ότι «πρόκειται για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία».

SMS που φέρονται να αντάλλαξαν αξιωματικός της Πολιτικής Προστασίας και ο επικεφαλής της υπηρεσίας του Ελ. Βενιζέλος επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», υποστηρίζοντας ότι με εντολή Χαρδαλιά μπήκε στη χώρα η αποστολή της ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού.

Μάλιστα, στα SMS γίνεται λόγος για ένα «πακιστανικό τηλέφωνο» στο οποίο ο αξιωματικός της Πολιτικής Προστασίας φαίνεται να παραπέμπει συχνά την υπόθεση.

«-Τέσσερα άτομα συνοδείας από την ΦΕΝΕΡ έχουν πυρετό
-Να περάσει η ομάδα
-Σίγουρα;
-Εντολή Χαρδαλιά τελειώνετε στο πακιστανικό το τηλέφωνο».

Το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στην εφημερίδα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Αντί για αοριστολογίες, επιθέσεις και σπασμωδικές κινήσεις, περιμένουμε από τον κ. Χαρδαλιά να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις:

1. Είναι ψεύτικα ή αληθινά τα sms των αξιωματικών της Πολιτικής Προστασίας του αεροδρομίου, που επικαλούνται εντολή του για να περάσουν χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ, λίγο πριν την επιβολή του δεύτερου λοκντάουν;

2. Εάν είναι αληθινά, αλλά παρόλα αυτά ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενό τους είναι αναληθές, τότε περιμένουμε να καταθέσει άμεσα μήνυση εναντίον των υπευθύνων αξιωματικών και να παρέμβει εισαγγελέας για να ανοίξουν άμεσα τα κινητά τους τηλέφωνα.

3. Ποιος είναι ο «μεγάλος» που έδωσε «εντολή να περάσουν χωρίς έλεγχο», αφού «έχει ενημερωθεί η ηγεσία»; Αν ο «μεγάλος» δεν είναι ο κος Χαρδαλιάς, τότε ποιος είναι; Μήπως κάποιος ακόμη πιο ψηλά στη κυβερνητική ιεραρχία;

4. Τέλος περιμένουμε από τον κ. Χαρδαλιά, πολιτικό προϊστάμενο των εν λόγω αξιωματικών να απαντήσει αν είναι εν γνώση του ότι κρατικοί αξιωματούχοι και συνεργάτες του μιλούν σε «πακιστανικά» τηλέφωνα για υπηρεσιακά θέματα. Ποιος ο λόγος, από ποιους φυλάγονται και ποιες οι παράνομες πράξεις που θέλουν να κρύψουν;​»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις