Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παλάτι Ερντογάν Μαρμαρίδα: Σάλος στην Τουρκία, την ώρα που “θερίζει” η φτώχεια
ΚΟΣΜΟΣ

Παλάτι Ερντογάν Μαρμαρίδα: Σάλος στην Τουρκία, την ώρα που “θερίζει” η φτώχεια

Παλάτι Ερντογάν Μαρμαρίδα: Χαμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία το νέο "θερινό παλάτι" 300 δωματίων με ιδιωτική παραλία και πισίνα που έχει χτίσει ο Ερντογάν

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία το νέο “θερινό παλάτι” 300 δωματίων με ιδιωτική παραλία και πισίνα που έχει χτίσει ο Ερντογάν στον κόλπο Okluk στη Μαρμαρίδα, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έφερε ακόμη και ειδική άμμο από τη λίμνη Salda για την περιοχή της παραλίας, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι μεταφέρθηκε άμμος από την αρχαία πόλη της Patara. Οι φωτογραφίες του παλατιού διέρρευσαν από τον αρχιτέκτονα του έργου.

Ο Πρόεδρος της Agriculture Forest-İş Şükrü Durmuş ισχυρίστηκε ότι 2.168 φορτηγά άμμου είχαν κλαπεί και πωληθεί από την Περιοχή Ειδικής Προστασίας Περιβάλλοντος της Πατάρας στην περιοχή Kaş της Αττάλειας τον Φεβρουάριο. Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Τουρκίας έβγαλε ανακοίνωση και υποστήριξε ότι η εν λόγω περιοχή ήταν έξω από την αρχαία πόλη. Ωστόσο, ο Durmuş είπε ότι ο υπεύθυνος αξιωματικός που εντόπισε το περιστατικό απολύθηκε λόγω “προσβολής του Προέδρου”.

640 εκατομμύρια τουρκικές λίρες

Το θέμα έφτασε μέχρι και την τουρκική Βουλή με την αντιπολίτευση να ρωτάει με ποια λογική ​​χρησιμοποιήθηκε η άμμος της λίμνης, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο για την κατασκευή του ανακτόρου. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η κατασκευή του θερινού παλατιού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον κόλπο Muğla Marmaris Okluk ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 και έχουν δαπανηθεί 640 εκατομμύρια τουρκικές λίρες για αυτό το παλάτι από τον προϋπολογισμό της Προεδρίας μέχρι στιγμής. Τη στιγμή που οι Τούρκοι αυτό το διάστημα έχουν γίνει φτωχότεροι, ενώ ο συνέταιρος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε ξεκινήσει εκστρατεία με ψωμιά για βοήθεια στους φτωχούς.

Μάλιστα, η κατασκευή του θερινού ανακτόρου συνεχίστηκε και κατά την περίοδο της πανδημίας. Ενώ οι πολίτες κλήθηκαν να κάνουν ακόμη περισσότερη οικονομία στα νοικοκυριά τους, δεν υπήρχε περιορισμός στις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για αυτό το παλάτι. αναφέρει το CHP.

Σε άμεση γειτνίαση με το Προεδρικό Θερινό Παλάτι, όπου βρίσκονται 5 κτίρια διαφόρων μεγεθών, τα καταλύματα του προσωπικού χτίστηκαν σε τρία τετράγωνα, ενώ μια περιοχή σχεδόν 11 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων γέμισε με ειδική άμμο και χαλίκι και μετατράπηκε σε παραλία, ενώ τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι κόπηκαν περίπου 50.000 δέντρα ώστε να κατασκευαστεί ο δρόμος. Επιπλέον, η αντιπολίτευση ρωτά εάν είναι αλήθεια ότι ορισμένα τμήματα που χτίστηκαν κατά την κατασκευή του θερινού παλατιού δεν άρεσαν στον Ερντογάν, κατεδαφίστηκαν και ξαναχτίστηκαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις