Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρης αστυνομικός – ΛΟΑΤΚΙ: Ο 24χρονος Έλληνας που θέλει να κάνει αλλαγή φύλου
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρης αστυνομικός – ΛΟΑΤΚΙ: Ο 24χρονος Έλληνας που θέλει να κάνει αλλαγή φύλου

Πάρης αστυνομικός - ΛΟΑΤΚΙ: Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έκανε την πρώτη δημόσια αναφορά στην προσπάθεια του Πάρη.

H καθημερινότητα κάθε ατόμου που εργάζεσαι στην αστυνομία είναι ιδιαίτερα απαιτητική, ενώ δεν είναι λίγες και οι μαρτυρίες που κάνουν λόγο για ένα περιβάλλον εργασίας ανδροκρατούμενο, που ενίοτε δεν διαθέτει τις συνθήκες για την παρουσία ατόμων με διαφορετικό φυλετικό προσδιορισμό. Ο 24χρονος Πάρης όμως θέλει να ζήσει με το φύλο στο οποίο αισθάνεται άνετα, οικεία με τον εαυτό του και αυτό έχει σκοπό να πετύχει. Το μήνυμα που ανέβασε στην πλατφόρμα Go Get Funding, τα λέει όλα:

Αλλαγή φύλου με απλή ληξιαρχική πράξη εισηγείται η Ισπανία

Γεια σας, το όνομα μου είναι Πάρης και ζω στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα. Είμαι 24 χρόνων, τρανς άντρας και προσπαθώ να μαζέψω λεφτά για τις εγχειρήσεις επαναπροσδιορισμού του φύλου μου, αλλά είναι κάτι πολύ δύσκολο, καθώς δεν έχω καμία βοήθεια από την οικογένεια μου. Είμαι αστυνομικός και αυτό καθιστά πιο δύσκολο να νιώσω αποδεκτός, καθώς η πλειοψηφία των συναδέλφων μου είναι προκατειλημμένη απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθω συνεχώς ξένος και ανασφαλής με τον εαυτό μου. Κάθε βοήθεια θα ήταν εκτιμητεα, σας ευχαριστώ πολύ!

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Police Action, στον οποίο συνδράμουν κυρίως αστυνομικοί, έκανε την πρώτη δημόσια αναφορά στην προσπάθεια του Πάρη.

Σχολιάζει η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου:

«Είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τρανς ανθρώπους. Γιατί υπάρχουν τρανς άντρες, αλλά και τρανς γυναίκες που ακολουθούν την αντίστροφη πορεία μετάβασης. Είναι διαφορετικό πράγμα ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τη ταυτότητα και έκφραση φύλου. Η ταυτότητα φύλου αφορά το πώς βιώνει ένας άνθρωπος το φύλο του, είναι η εσωτερική αντίληψη και αίσθηση για το φύλο, είναι ο τρόπος που κοινωνικοποιείται ένας άνθρωπος σε σχέση με την έμφυλη ταυτότητά του.

Δεν είναι επιλογή, είναι μια εσωτερική, έμφυτη αίσθηση. Η ταυτότητα και έκφραση φύλου, αλλιώς το κοινωνικό φύλο είναι η έννοια που προσδιορίζει με ακρίβεια τους τρανς ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, η σεξουαλικότητα δεν είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει. Έτσι λοιπόν οι τρανς ανθρώποι, δεν χαρακτηρίζονται από το βιολογικό φύλο τους, αφού τους τρανς ανθρώπους τους χαρακτηρίζει η ταυτότητα φύλου, το κοινωνικό φύλο, αγγλιστί gender.

Τρανς άνδρας λοιπόν σύμφωνα με έναν επιστημονικό ορισμό είναι ο άνδρας που του αποδόθηκε το θηλυκό φύλο κατά τη γέννηση. Τρανς (transgender) είναι ένας όρος ομπρέλα και οι τρανς άνδρες επιλέγουν να υποβληθούν σε χειρουργική ή ορμονική μετάβαση, ή και τα δύο, για να αλλάξουν την εμφάνισή τους έτσι ώστε να ταιριάζει με την ταυτότητα του φύλου τους ή να ανακουφίσει τη δυσφορία του φύλου τους. Στο δρόμο του Πάρη να είναι ο πραγματικός εαυτός του, χωρίς προβλήματα στην προσωπική και υπηρεσιακή του ζωή, θα είμαστε δίπλα του να τον υποστηρίζουμε και είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε στην Ελληνική Αστυνομία. Άλλωστε όσοι συνάδελφοι τον γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και καλός Αστυνομικός και αυτό έχει τελικά σημασία.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις