Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβολιασμοί – Κύπρος: Ξεκινούν τα mRNA σε ηλικίες 16 – 17 ετών
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιασμοί – Κύπρος: Ξεκινούν τα mRNA σε ηλικίες 16 – 17 ετών

Εμβολιασμοί - Κύπρος: Η απόφαση ελήφθη αφού σχεδόν το 30% των κρουσμάτων είναι 18 ετών

Οι νέοι 16 και 17 ετών θα εμβολιάζονται από εδώ και στο εξής με mRNA εμβόλια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Κύπρου, στην προσπάθεια θωράκισης της δημόσιας υγείας απέναντι στην Covid-19, λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου. Αναλυτικά, οι εμβολιασμοί των ατόμων της ηλικιακής ομάδας 16-17 θα γίνονται με εμβόλια τεχνολογίας mRNA κατόπιν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Η Πύλη Εμβολιασμού για διευθέτηση ραντεβού για τα άτομα άνω των 16 ετών θα ανοίξει από την Τετάρτη, 30 Ιουνίου, στις 7:30 το πρωί και θα παραμείνει ανοικτή χωρίς χρονικό περιορισμό. Το ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού μπορεί να διευθετείται είτε από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες είτε από τον Προσωπικό Ιατρό/Παιδίατρο σε συνεννόηση με τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες των παιδιών.

Η απόφαση για εμβολιαστική θωράκιση των ηλικιών 16 και 17 ετών ελήφθη αφού εξετάστηκαν τα πρόσφατα δεδομένα της Ομάδας Ιχνηλάτησης, με βάση τα οποία ποσοστό σχεδόν 30% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 18 ετών και κάτω, ιδιαίτερα έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών, οι οποίοι έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα και αυξημένο αριθμό επαφών. Σύμφωνα δε με τα επιστημονικά στοιχεία, τα χαρακτηριστικά που εκδηλώνει ο ιός στους έφηβους (μεταδοτικότητα, διασπορά, συμπτωματολογία κ.ο.κ.) είναι πανομοιότυπα με εκείνα που παρουσιάζονται στους ενήλικες.

Έκκληση να συναινέσουν οι γονείς

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας Κύπρου, για τους παραπάνω λόγους και για να διασφαλιστεί ότι θα αποτραπεί μια νέα έξαρση του ιού στην κοινότητα και θα θωρακιστούν οι νεαρότερες ηλικίες και, κατ’ επέκταση, το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον, προτρέπονται οι γονείς/κηδεμόνες μετά από συζήτηση με τα παιδιά τους, να συναινέσουν στον εμβολιασμό τους. Ενόψει δε και της επανέναρξης της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών θα συμβάλει στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, με τη φυσική παρουσία των μαθητών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις