Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαφία ρολογιών Μύκονος: Ελβετός τουρίστας το θύμα – Πώς την… πάτησαν
ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία ρολογιών Μύκονος: Ελβετός τουρίστας το θύμα – Πώς την… πάτησαν

Μαφία ρολογιών Μύκονος: Κινούνταν ανά δυάδες 

Η «μαφία των ακριβών ρολογιών», χτύπησε πάλι στη Μύκονο!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έναν μήνα μετά την αιματηρή επίθεση κατά Έλληνα επιχειρηματία, από τον οποίο άρπαξαν ρολόι αξίας 103.000 ευρώ με σύλληψη ενός εκ των δραστών, αυτή τη φορά στο στόχαστρο τετραμελούς συμμορίας Αλγερινών με γαλλικά διαβατήρια, μπήκε ένας Ελβετός τουρίστας. Μετά από παρακολούθηση αρκετής ώρας, σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε πολύ φως, αλλά και κίνηση άλλων κατοίκων η τουριστών, του επετέθησαν και άρπαξαν από τα χέρια του με χτυπήματα το πανάκριβο, όπως οι ίδιοι πίστευαν, ρολόι του.

Μόνο που το ρολόι, που φορούσε ο Ελβετός, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, ήταν… απομίμηση (!)  πραγματικού και στοίχιζε μόλις 2.000 ευρώ! Οι ίδιοι βέβαια όταν είδαν την πασίγνωστη μάρκα,  πίστεψαν ότι είναι αξίας 200.000 ευρώ, γι’ αυτό και προχώρησαν στην επίθεση με βάση οργανωμένο σχέδιο δράσης που είχαν αποφασίσει να ακολουθούν.

Από την πλευρά της η Αστυνομία ενημερώνει ότι «εξιχνιάστηκε μια περίπτωση βίαιης αφαίρεσης ρολογιού χειρός από πεζό στη Μύκονο και συνελήφθησαν άμεσα δύο δράστες. Πρόκειται για δυο 33χρονους αλλοδαπούς άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και διάπραξη ληστείας. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλοι δύο αλλοδαποί, συνεργοί των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί».

Στη συνέχεια, αναλύεται ο τρόπος παγίδευσης των θυμάτων από την τετραμελή συμμορία, που ήταν χωρισμένη σε… δυάδες για την τελική αρπαγή του ρολογιού από το θύμα.

Κινούνταν ανά δυάδες

«Όπως διακριβώθηκε», αναφέρει η Αστυνομία «στο πλαίσιο επισταμένης αστυνομικής έρευνας και αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι στη Χώρα Μυκόνου οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι ανά δυάδες ενεργώντας βάση προσχεδιασμού με συγκεκριμένους ρόλους, προσέγγισαν πεζό και του αφαίρεσαν βίαια από το χέρι ρολόι χειρός αξίας 2.000 ευρώ».

Οι αστυνομικοί κατάφεραν βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας της ληστείας,  να εντοπίσουν και να προσαγάγουν τους δύο δράστες. Ειδικότερα, κατά τις πληροφορίες του Alphafreepress, η πρώτη δυάδα, όταν εντοπιζόταν να κινείται στους δρόμους της Μυκόνου ο στόχος, ακολουθούσε με ρόλο τσιλιαδόρων το υποψήφιο θύμα. Πίσω σε κάποια απόσταση που να μην τους «συνδέει» με τους δύο πρώτους, ακολουθούσαν οι άλλοι δύο Αλγερινοί.

Με ένα νεύμα αυτών που ήταν κοντά στο ανύποπτο θύμα, αποφάσιζαν την επίθεση. Αν, όμως, την τελευταία στιγμή, εμφανίζονταν άλλα άτομα η κάτι πήγαινε «στραβά», ματαίωναν την ληστρική επιδρομή.

Πολυταξιδεμένοι…!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ενισχυμένης με 200 αστυνομικούς Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυκόνου, μεταξύ των άλλων εγγράφων που κατάσχεσαν, ήταν και αποδείξεις από εισιτήρια, που δείχνουν ότι η τετράδα των Αλγερινών, είναι διεθνείς ληστές! Πιο συγκεκριμένα φαίνονται και στα διαβατήριά τους πολλά και αλλεπάλληλα ταξίδια σε Τυνησία, Κωνσταντινούπολη και άλλες περιοχές. Καθώς οι υποψίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εκεί  πιθανότατα έχουν διαπράξει ανάλογες επιθέσεις, ήδη για τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων με τα γαλλικά διαβατήρια, ενημερώνεται η Ιντερπόλ.

Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Δύο κινητά τηλέφωνα, είδη ένδυσης και υπόδησης που φορούσαν κατά το χρόνο της ληστείας, κάρτες επιβίβασης σε αεροπορικές πτήσεις εξωτερικού και το χρηματικό ποσό των 1.160 ευρώ.

Για την πρώτη ληστεία ρολογιού στη Μύκονο από ανάλογη ομάδας της μαφίας των ρολογιών, είχε γράψει εκτενές ρεπορτάζ το Alphafreepress, στις 16 Μαίου, όπου μεταξύ άλλων σημείωνε: «Στα  τέλη Αυγούστου  του 2020, μία σύζυγος βιομηχάνου, πέρασε δύσκολες στιγμές, όταν μέλη συμμορίας Ναπολιτάνων της «μαφίας των ρολογιών», της επετέθησαν και την τραυμάτισαν στη Μύκονο για να αρπάξουν από το χέρι της το ακριβό ρολόι που φορούσε.

Εφέτος, «πρεμιέρα» στις βίαιες, ξαφνικές επιθέσεις, για την αρπαγή ρολογιών, έκανε, με αιματηρή ληστεία, μια συμμορία, που κατέφθασε στο νησί της Μυκόνου, μαζί με τους πρώτους τουρίστες. Με μόνη διαφορά ότι, αυτή τη φορά, τα μέλη της «μαφίας των ρολογιών», μιλούσαν… γαλλικά.

Θύμα της αιματηρής επίθεσης ληστών στο νησί των ανέμων, έπεσε γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος κατέληξε αιμόφυρτος από τα χτυπήματα στην Αστυνομία, για να καταγγείλει τη ληστεία. Η Αστυνομία, συνέλαβε έναν Αλγερινό, ενώ αναζητά ακόμη τρεις Γάλλους, τα στοιχεία των οποίων έχει ταυτοποιήσει.

Σχέδια επί χάρτου

Η οργάνωση και το σχέδιο της πρώτης συμμορίας ληστών των ρολογιών, προκύπτει και από το ότι στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν… σημειώσεις με σημεία της Μυκόνου, όπου θα μπορούσαν να στήσουν ενέδρες στα θύματά τους, μετά τη διασκέδαση! Η αιματηρή επίθεση έλαβε χώρα, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Μυκόνου, στους Μύλους. Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της ένδυσης και έχει ως έδρα της επιχείρησής του χώρα της Βόρειας Ευρώπης, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, ενώ περπατούσε, είδε ξαφνικά να τον πλησιάζουν δύο άτομα που μιλούσαν γαλλικά.

Ο ένας, σήκωσε το χέρι και του φώναξε «high 5» αιφνιδιάζοντας τον. Έδειχναν φιλικοί και ασυναίσθητα ο επιχειρηματίας, σήκωσε και εκείνος το χέρι του για να χαιρετήσει τον «κοινωνικό» τουρίστα. Δίχως να προλάβει να αντιδράσει, δέχτηκε επίθεση από τον δεύτερο αλλοδαπό, ο οποίος όρμησε και άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο, την ίδια ώρα που ο συνεργός, του άρπαξε το πανάκριβο ρολόι του, από το σηκωμένο για τον χαιρετισμό χέρι του!»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις