Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο: Ανοιξε η εφαρμογή για αλλαγή του AstraZeneca
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο: Ανοιξε η εφαρμογή για αλλαγή του AstraZeneca

Δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για όσους επιθυμούν να αλλάξουν τη δεύτερη δόση

Άνοιξε η πλατφόρμα για όσους επιθυμούν να αλλάξουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μόνο οι θεράποντες γιατροί που κρίνουν ότι ασθενείς τους υπέστησαν πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους εξαιτίας της λήψης της πρώτης δόσης θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να καταθέσουν αίτημα προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, για εξαίρεση του εμβολιασμένου από τη δεύτερη δόση και επιλογή εμβολίου άλλης εταιρείας.

ALERT προς ανεμβολίαστους: “Κάντε γρήγορα, η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει την Ευρώπη”

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά στα άτομα που ξεκίνησαν τον εμβολιασμό τους, έχοντας κάνει την πρώτη δόση, με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας να συνεχίσουν κανονικά τη δεύτερη δόση με το ίδιο σκεύασμα.

Από τη σύσταση αυτή εξαιρούνται:

α. Άτομα όλων των ηλικιών που κατά το διάστημα των πρώτων εβδομάδων μετά την πρώτη δόση εκδήλωσαν σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια θρόμβωσης, με ή χωρίς θρομβοπενία. Η δεύτερη δόση θα πρέπει να γίνει με άλλο εμβόλιο. Στις περιπτώσεις αυτές γίνεται σχετικό αίτημα από θεράποντα ιατρό προς την αρμόδια επιτροπή (μέσω του emvolio.gov.gr).

β. Άτομα όλων των ηλικιών που έχουν άλλον ειδικό λόγο για να γίνει η δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με άλλο εμβόλιο. Θα είναι δυνατόν να γίνει αντικατάσταση του εμβολίου της δεύτερης δόσης μετά από έγκριση σχετικού αιτιολογημένου αιτήματος από θεράποντα ιατρό προς την αρμόδια επιτροπή (μέσω του emvolio.gov.gr).

γ. Άτομα ηλικίας μικρότερης από 30 ετών τα οποία για οποιοδήποτε λόγο έκαναν την πρώτη δόση εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Συνιστάται η δεύτερη δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο, εκτός αν, για λόγους ταχύτερης ανοσοποίησης ή άλλους λόγους, επιθυμούν να συνεχίσουν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Μόσιαλος: Τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca είναι αποτελεσματικά κατά της ινδικής μετάλλαξης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις