Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιστοί αράχνης Αυστραλία: Απόκοσμο θέαμα στην περιοχή Gippsland
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστοί αράχνης Αυστραλία: Απόκοσμο θέαμα στην περιοχή Gippsland

Ιστοί αράχνης Αυστραλία: Η πολιτεία έχει καταστραφεί από τη δυνατή βροχή και τους ισχυρούς ανέμους

Μπροστά σε ένα περίεργο θέαμα βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι της Αυστραλίας, καθώς τεράστια «πέπλα» από ιστούς αράχνης καλύπτουν την ύπαιθρο της χώρας. Παχιά στρώματα από ιστούς αραχνών έχουν καταγραφεί σε όλη την περιοχή Gippsland εν μέσω έντονης βροχής και επακόλουθων πλημμυρών στη Βικτώρια. Το τρομακτικό πέπλο που καλύπτει θάμνους, γρασίδι και πινακίδες, δείχνει τις προσπάθειες των αραχνών να φύγουν από τα νερά των πλημμυρών και να αναζητήσουν καταφύγιο σε ψηλότερα εδάφη. Στις φωτογραφίες, που κοινοποιήθηκαν στο Reddit, υπήρχε η εξής λεζάντα: «Εάν οι πλημμύρες δεν ήταν αρκετές, σας δίνω την αποκάλυψη της αράχνης».

Η νοτιοανατολική πολιτεία έχει καταστραφεί από τη δυνατή βροχή και τους ισχυρούς ανέμους, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, παρά τον τρόμο που προκάλεσαν οι εικόνες αυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής Dieter Hochuli από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά αυτή από τις αράχνες δεν ήταν ασυνήθιστη μετά τις πλημμύρες.

«Κατασκευάζουν έναν ιστό που είναι λίγο διαφορετικός από αυτούς με τους οποίους είμαστε πιο εξοικειωμένοι», είπε στο 7 News. Όταν έχουμε αυτούς τους τύπους πολύ δυνατών βροχών και πλημμυρών, αυτά τα ζώα που περνούν κρυφά τη ζωή τους στο έδαφος δεν μπορούν να ζήσουν εκεί και κάνουν ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε – μετακινούνται στο υψηλότερο έδαφος». Το φαινόμενο είναι γνωστό ως ballooning, κατά το οποίο οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες ώθησαν τις αράχνες να καλύψουν τμήματα της γης με «σύννεφα» από ιστούς αράχνης για να προσπαθήσουν να προστατευθούν από τις υγρές συνθήκες.

Και.. αρουραίοι

Αυτό είναι άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αυστραλία, μετά το πρόβλημα με τους αρουραίους που βασανίζουν ολόκληρες κοινότητες, καθώς εδώ και μήνες τρώνε τις καλλιέργειές τους. Επίσης, έχουν σημειωθεί και επιθέσεις ποντικών σε ανθρώπους. Όπως αναφέρει η Sun, η σύζυγος ενός αγρότη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα αφού τη δάγκωσε ένα ποντίκι στο μάτι.

Είναι ένα από τα πολλά θύματα της μάστιγας, η οποία χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, αναφέρουν οι Times. Καθώς ο αυστραλιανός χειμώνας είναι προ των πυλών, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με αρουραίους και ποντίκια που αναζητούν θερμότερα μέρη για να ζήσουν, καταστρέφοντας σπίτια και αυτοκίνητα από τα καλώδια που τρώνε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις