Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συμβουλές για γρήγορο σίδερο: 4 τρόποι για να γίνει ευκολότερο
PLUS

Συμβουλές για γρήγορο σίδερο: 4 τρόποι για να γίνει ευκολότερο

Συμβουλές για γρήγορο σίδερο: Πώς θα γίνει ευκολότερο και στο μισό χρόνο

Το σιδέρωμα ρούχων δεν είναι κάτι που αρέσει σε πολλούς ανθρώπους, τους ”τρώει” χρόνο από πολλά άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν σε αυτές τις ώρες από το να σιδερώνουν. Είναι μια μεγάλη αγγαρεία που ξεκινάει με τις ατελείωτες τσάκες στα πουκάμισα και τα φορέματα, τον διαχωρισμό των ρούχων, την προθέρμανση του σίδερου, το στήσιμο της σιδερώστρας και φτάνει μέχρι και το δίπλωμα των ρούχων και την τοποθέτηση αυτών στα συρτάρια. Πώς όμως θα μπορούσαμε να κάνουμε το σιδέρωμα ευκολότερο και λίγο πιο γρήγορα;

Κάνοντας μικρά βήματα βοηθάει στη μείωση της μονοτονίας. Τουλάχιστον, η μεγάλη αυτή αγγαρεία θα φαίνεται λιγότερο απογοητευτική και ως εκ τούτου, θα είστε πιο πρόθυμοι να το αντιμετωπίσετε. Παρακάτω υπάρχουν μερικές συμβουλές για να κάνετε το σιδέρωμα ευκολότερο και γρηγορότερο. Διαφορετικοί άνθρωποι θα έχουν διαφορετικές συνήθειες και προτιμήσεις, αλλά υιοθετώντας ακόμη και μία ή δύο από αυτές τις συμβουλές θα μπορούσε απλώς να ελαφρύνει την αγγαρεία κάπως.

Συμβουλές για το σιδέρωμα

Για να μη βγαίνουν τα ρούχα τσαλακωμένα από το πλυντήριο και να είναι το σιδέρωμα ευκολότερο ξεκινά ήδη από το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο. Αν δούμε δηλαδή ότι τα ρούχα βγαίνουν πολύ τσαλακωμένα, μειώνουμε τις στροφές στο στύψιμο. Στις μειωμένες στροφές ο κάδος γυρίζει πιο αργά και η μπουγάδα μας ταλαιπωρείται λιγότερο.Αφού ολοκληρωθεί η πλύση, είναι να βγάλουμε αμέσως τα ρούχα και να τα απλώσουμε στα σχοινιά. Τινάζουμε μάλιστα το κάθε ρούχο, πριν το κρεμάσουμε με το μανταλάκι. Το ίδιο ισχύει και για το στεγνωτήριο. Γιατί αν τυχόν ξεχαστούν τα ρούχα εκεί μέσα, υπάρχει ο κίνδυνος να τσαλακώσουν αρκετά.

Φύλαξε τα ασιδέρωτά σου διπλωμένα

Σίγουρα δεν βάζουμε να σιδερώσουμε αμέσως μόλις στεγνώσουν τα ρούχα. Οι περισσότερες φυλάμε τα ασιδέρωτα σε στοίβα, μέχρι να έρθει η στιγμή να καταπιαστούμε με αυτά. Σε αυτή τη στοίβα θέλουμε τα υφάσματα να είναι καλά διπλωμένα, ώστε να μη ζαρώνουν σε λάθος σημεία. Γιατί αν αργήσουμε να βάλουμε σίδερο, όλα θα έχουν τσαλακώσει περιμένοντας.

Συσκευή με σύστημα ατμού

Πως θα μπορούσε να γίνει η δουλειά μας ακόμη πιο εύκολη κι ευχάριστη; Μα φυσικά με ένα καλό σύστημα σιδερώματος, το οποίο θα έχει μεγάλη ισχύ και υψηλή πίεση ατμού. Ένα τέτοιο σύστημα παράγει περισσότερο συνεχόμενο ατμό, μαλακώνει ακόμη και τα πιο σκληρά υφάσματα και επιτρέπει να σιδερώνουμε γρηγορότερα.

Διαχώρισε τα ρούχα πριν ξεκινήσεις

Είμαστε στη στιγμή που πρέπει να διαχωρίσουμε τα ρούχα με βάση το ύφασμά τους. Γιατί ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος, αλλάζει και η θερμοκρασία σιδερώματος. Κι εφόσον το σίδερο χρειάζεται κάποια ώρα για να ζεσταθεί, ξεκινάμε, όπως είναι λογικό, από εκείνα που θέλουν τη χαμηλότερη θερμοκρασία.

Χρησιμοποίησε σπρέι σιδερώματος

Στα σούπερ μάρκετ θα βρούμε διάφορα σπρέι σιδερώματος.Με ένα ψέκασμα το σίδερο γλιστράει πάνω στο ρούχο, λειαίνοντας ζάρες και πτυχές χωρίς κόπο. Χώρια που αφήνει και ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας. Από την άλλη αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε με απλά υλικά το δικό μας σπρέι για εύκολο σιδέρωμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις