Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

27

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Συνέδριο Γονιμότητας – αντιδράσεις: Η ανάρτηση του Θανάση Ευθυμιάδη
LIFESTYLE

Συνέδριο Γονιμότητας – αντιδράσεις: Η ανάρτηση του Θανάση Ευθυμιάδη

Συνέδριο Γονιμότητας - αντιδράσεις: "Γυναίκα. Αυτοί, που θα περίμενες να σου ζητήσουν συγνώμη, έρχονται για να σου υποδείξουν τι έκανες λάθος"

Τη δική του θέση εξέφρασε με ένα κείμενο και μια φωτογραφία στο instagram ο ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης για το θέμα της γυναικείας γονιμότητας που συζητείτε πολύ τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές” το οποίο τελικά ακυρώθηκε μετά την κατακραυγή. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, δείχνοντας σε όλους το πόσο καλά και ευτυχισμένος είναι ζώντας κοντά στη φύση μαζί με την οικογένειά του, εκφράστηκε με τον δικό του τρόπο και όσα γράφει έχουν ιδιαίτερο νόημα.

 To κείμενο του Θανάση Ευθυμιάδη

“Γυναίκα. Αυτοί, που θα περίμενες να σου ζητήσουν συγνώμη, έρχονται για να σου υποδείξουν τι έκανες λάθος. Αυτοί που σου δίδαξαν να συμμορφώνεσαι, να υπακούς και να μην υψώνεις τη φωνή, έρχονται να σε επαναφέρουν στην τάξη. Αυτοί που με τις απαγορεύσεις τους, σου έλεγαν ότι ο οργασμός είναι μόνο για τους άντρες, θέλουν να σου μάθουν τι έχεις μέσα στο βρακί σου, να σου πουν ότι φταις εσύ για την υπογονιμότητα. Αυτοί που σου έλεγαν ότι το σώμα σου είναι ντροπή. Φταις εσύ που μετά το άγχος των Πανελληνίων Εξετάσεων στο λύκειο, μετά το άγχος της όποιας σχολής συνέχισες και του οποίου πτυχίου πήρες, μετά το άγχος του να βρεις μία δουλειά για να ξεκινήσεις.

Επιτέλους από κάπου, μετά την κούραση από τις ατελείωτες ώρες εργασίας με αμοιβή έναν μισθό απλώς για να επιβιώνεις, μετά την αβεβαιότητα και μία καταχρεωμένη χώρα που σου παραδίδουν χωρίς καμία ουσιαστική διασφάλιση για το μέλλον σου, φταις. Φταις, γιατί δεν βρήκες έναν καλό άντρα (που κι αυτός θα κουβαλάει παρόμοια με τα δικά σου) για να αρχίσετε από νωρίς να κάνετε παιδιά. Μονίμως Φταις… Ευτυχώς όμως ο κόσμος αλλάζει και η τεχνολογία έχει και τα καλά της.

Πριν από μερικά χρόνια θα μας ανακοίνωναν στις ειδήσεις ότι: με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο για την υπογονιμότητα κλπ κλπ κλπ, τώρα μέσα από τα social media η κάθε μία γυναίκα έχει τη δύναμη να ακουστεί (το τάδε συνέδριο ακυρώθηκε). Και ο κάθε άντρας που ακούει τις γυναίκες, έχει την ευκαιρία να σταθεί στο πλευρό τους!

*την φώτο μου έχει παραχωρήσει η Αννα, και δείχνει στιγμιότυπο από θεραπευτικό κύκλο γυναικών”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις