Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Dior Καλλιμάρμαρο -έκθεση: Ξεκίνησαν οι πρόβες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dior Καλλιμάρμαρο -έκθεση: Ξεκίνησαν οι πρόβες

Dior Καλλιμάρμαρο -έκθεση: Η αποθέωση της Ελλάδας μέσα από το fashion show

Στις 8 μεθαύριο το βράδυ, όταν ο ήλιος θα αρχίσει να χάνεται, τα φώτα στο Καλλιμάρμαρο θα ανάψουν και το σόου-υπερθέαμα του Dior, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια ενός fashion show, θα ξεκινήσει. Ήδη από την Κυριακή οι πρόβες είναι εντατικές. Οι περαστικοί αργά το βράδυ από το Καλλιμάρμαρο δεν μπορεί να μην έχουν παρατηρήσει τα πράσινα στρογγυλά φώτα που πέφτουν στις μαρμάρινες κερκίδες, όπως και τα πάνελ με τις αρχαίες μορφές και το λογότυπο του Christian Dior, στην κορυφή του σταδίου. Το «Dior Celebrates Greece» είναι το πρότζεκτ με το οποίο αποφάσισε ο γαλλικός οίκος μόδας να εντρυφήσει στην ελληνική ιστορία, την ελληνική ιστορία του ενδύματος και τον ελληνικό πολιτισμό, με έναν τρόπο που εμπλέκει με μαεστρία τον πολιτισμό, την τέχνη και τη μόδα. Τίτλος της συλλογής «Mother Goddesses».

Η Μαρία Γκράτσια Κιουρί θα τιμήσει τη Μητέρα-Θεά, «ένα πραγματικά εμπνευσμένο ταξίδι για να ανακαλύψουμε ξανά τις ξεχασμένες ρίζες του πολιτισμού μας», όπως η ίδια η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior αναφέρει. Στόχος των πρότζεκτ αυτών του Dior, στο πλαίσιο της παρουσίασης κάθε χρόνο των Cruise συλλογών του, είναι η ανάδειξη κάθε φορά και μιας νέας γωνιάς της Μεσογείου και μαζί της ιστορίας της, του πολιτισμού της και φυσικά της μόδας. Ετσι, μετά το Μαρόκο και το Λέτσε, ήρθε η σειρά της Ελλάδας, σε μια στιγμή, μάλιστα, που συμπληρώνονται 60 χρόνια από την εμβληματική φωτογράφιση του Dior στην Ακρόπολη. Μια φωτογράφιση που θα επαναληφθεί και φέτος, με προσοχή και τον δέοντα σεβασμό στα αρχαία του Ιερού Βράχου.

Εντατικές πρόβες

Ήδη από την Κυριακή, ο Dior δεν θα κάνει μια απλή παρουσίαση ρούχων στην Ελλάδα, αλλά με το πρότζεκτ «Dior Celebrates Greece» έχει όχι απλά ζητήσει τη συνδρομή, αλλά εμπλέξει ουσιαστικά και τους Ελληνες και Ελληνίδες artisanals, από τις γυναίκες που φτιάχνουν μετάξι στο Σουφλί ως τις υφάντρες της Κρήτης και τις τεχνίτριες του ενδύματος, όλους όσοι με μαεστρία, διατηρώντας παμπάλαιες τεχνικές, εμπλέκονται στο χώρο του ρούχου. Ελληνες και Ελληνίδες θα είναι και οι φωτογράφοι που θα αναλάβουν τη φωτογράφιση της Cruise συλλογής του Dior σε διάφορα σημεία των Αθηνών και όχι μόνο, ενώ και εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες Ελληνίδες και Έλληνες, μουσικοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, και τεχνικοί, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση του σόου.

Το πρότζεκτ του Dior στην Ελλάδα ξεκινά ουσιαστικά σήμερα, με τη φωτογράφιση στο Ηρώδειο, ενώ αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η φωτογράφιση του Dior στην Ακρόπολη. Την Πέμπτη θα γίνει το ντεφιλέ στο Καλλιμάρμαρο, οι εικόνες του οποίου θα ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Γης. Το φαντασμαγορικό σόου θα μεταδοθεί live σε πολλές γωνιές της Ελλάδας, από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο ο Dior να τιμήσει τους κατά τόπους τεχνίτες και τεχνίτριες που δημιούργησαν τα εντυπωσιακά φορέματα του Dior.

Η αποθέωση της Ελλάδας

Στην Αθήνα θα μεταδοθεί live στο ΚΠΙΣΝ και στο Cine Paris. Θα ακολουθήσει η εντυπωσιακή φωτογράφιση στην Αρχαία Αγορά, ενώ η περιήγηση του Dior στην Ελλάδα θα κλείσει με το δρώμενο στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το οποίο και αναμένεται να βιντεοσκοπηθεί. Να σημειωθεί ακόμη ότι πριν την live προβολή του σόου από το Καλλιμάρμαρο στο ΚΠΙΣΝ, θα προβληθεί κομμάτι του documentary από το συναρπαστικό road trip της Μαρία Γκράτσια Κιουρί από την Κνωσό μέχρι τους Δελφούς με στόχο να αναδείξει το αρχέτυπο της Μεγάλης Μητέρας – Θεάς στην πανάρχαια Μεσόγειο, που είναι βαθιά ριζωμένο στον ανθρώπινο ψυχισμό και ήθελε τη γυναίκα ως μητέρα και δημιουργό, μια ισχυρή φιγούρα που αντλεί δύναμη από αυτές τις δύο ιδιότητες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις