Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακοί Αγώνες: Εμβολιασμός για τους συμμετέχοντες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εμβολιασμός για τους συμμετέχοντες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο εμβολιασμός θα αφορά εκείνους που αλληλεπιδρούν στενά και συχνά με τους αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, από την επόμενη εβδομάδα περίπου 18.000 άτομα, που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων διαιτητών/κριτών και εθελοντών, θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Αυτό σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της εμπιστοσύνης, καθώς πλησιάζει η κορυφαία αθλητική γιορτή του πλανήτη (23/7-8/8). Περίπου έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο εμβολιασμός θα αφορά εκείνους που «αλληλεπιδρούν στενά και συχνά με τους αθλητές», δήλωσε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει την πίεση από την αντιπολίτευση και τον φόβο της επανεμφάνισης του κορονοϊού κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά αργά, καθώς μόλις το 4% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως στην χώρα. Ο εμβολιασμός που θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, αφορά διαιτητές, το προσωπικό του Ολυμπιακού Χωριού, υπαλλήλους και εργολάβους, το προσωπικό των αεροδρομίων, τους υπεύθυνους για τους ελέγχους ντόπινγκ και τα μέλη των Εθνικών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις