Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Masterchef τελικός – Μαργαρίτα: Τα ευτράπελα του χθεσινού επεισοδίου
LIFESTYLE

Masterchef τελικός – Μαργαρίτα: Τα ευτράπελα του χθεσινού επεισοδίου

Masterchef τελικός - Μαργαρίτα: Όλα όσα είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο

Η νίκη της Μαργαρίτας στον τελικό του Masterchef 5 είναι γεγονός, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που κατακτά τη νίκη στο ελληνικό παιχνίδι αποτελώντας μάλιστα, την δημοφιλέστερη επιλογή του κοινού. Από τον χθεσινό τελικό δεν έλειπαν οι εντάσεις, οι “σπόντες” αλλά και η κοπέλα ενός από τους τρεις κριτές που μας άφησε άφωνους με την παρουσία της.  Όπως είπαμε από τις δοκιμασίες δεν έλειψαν τα ευτράπελα αλλά και η ευχάριστη ατμόσφαιρα. Στο πλατό του τελικού είδαμε τις οικογένειες και τους στενούς φίλους των δύο φιναλίστ αλλά και παλιούς γνώριμους του διαγωνισμού, με πολλούς να αφήνουν το ιδιαίτερο στίγμα τους στη βραδιά.

Στο κοινό εντοπίσαμε και την σύντροφο του κριτή Λεωνίδα Κουτσόπυλου, Χρύσα Μιχαλοπούλου. Η ηθοποιός θέλησε να είναι κοντά στον αγαπημένο της σε αυτή την σημαντική για εκείνον βραδιά. Ο αγαπημένος σεφ, δε δίστασε να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια κοινή τους φωτογραφία. Συγκεκριμένα, πόσταρε μια εικόνα στην οποία ποζάρει με την Χρύσα Μιχαλοπούλου και τον Σωτήρη Κοντιζά λίγο πριν το live.

Όσα έγιναν από την έναρξη του επεισοδίου

Ο παγκοσμίου φήμης, σουηδικής καταγωγής γαστρονομικός δημιουργός του εστιατορίου Aska, Fredrik Berselius, τίμησε με την παρουσία του το επεισόδιο ενώ παράλληλα, δυσκόλεψε αρκετά τη Μαργαρίτα και τον Διονύση. Ο Σωτήρης Κοντιζάς, την ώρα των συστάσεων αποκάλεσε «Νιόνιο» τον Διονύση, λέγοντας: «Λοιπόν, σεφ, η Μαργαρίτα και ο Νιόνιος άκουσαν την τεχνική και ποιητική σου προσέγγιση. Τη μαγειρική και γαστρονομική σου φιλοσοφία».

Ο “Νιόνιος” και το πείραγμα στη Μαργαρίτα

«Ο καλεσμένος σεφ έμαθε και το Νιόνιος! Έτσι με αποκάλεσε ο σεφ μπροστά του. Εντάξει, τον ευχαριστώ γιατί σίγουρα μου αρέσει οπότε ξεκίνησε καλά η δοκιμασία» τόνισε, με ειλικρίνεια, ο Διονύσης Σαρακίνης στην κάμερα. Όταν η Μαργαρίτα κλήθηκε να παρουσιάσει τα πιάτα της μπροστά στους τρεις κριτές και τον καλεσμένο τους, ένα πείραγμα από τον Σωτήρη Κοντιζά ήταν ικανό για να την αποσυντονίσει στιγμιαία αλλά και να λύσει στα γέλια τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Πάνο Ιωαννίδη. Όταν ο κ. Berselius ζήτησε να ξεκινήσει το σερβίρισμα, ο Σωτήρης Κοντιζάς φώναξε… λίγο πιο ελληνικά την Μαργαρίτα Νικολαΐδη να τους παρουσιάσει τα πιάτα της.

Της υπομονής να είσαι σεφ! Δεν πρέπει να βιάζεσαι! Το καλό πράγμα αργεί να έρθει» σημείωσε με νόημα η Μαργαρίτα κοιτώντας επίμονα τον Σωτήρη Κοντιζά. «Ο σεφ, ακόμα δεν έχω μπει μέσα να τον σερβίρω, φωνάζει «Μαργαρίτα» αλλά τελευταίος θα φάει γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει και το καλό πράγμα αργεί να έρθει», πρόσθεσε.

 

Το “Μαζέψου!” της μητέρας του Διονύση

Μάλιστα, υπήρξε μια στιγμή κατά την οποία η μητέρα του Διονύση τα «πήρε» με τον «κολλητό» του γιου της, Ιωάννη Αυλωνίτη. Όλα έγιναν όταν ο Ιωάννης θέλοντας να κάνει πλάκα στον Διονύση τον αποκάλεσε «τζιτζιφιόγκο». Αμέσως, η μητέρα του Διονύση γύρισε στον Ιωάννη και του την «είπε». «Μαζέψου! Όχι τζιτζιφιόγκο το παιδί μου!» του τόνισε. Ο πρώην διαγωνιζόμενος τη διαβεβαίωσε ότι αστειεύεται, χαϊδεύοντάς την στην πλάτη: «Έτσι τον λέω εγώ! Είναι ο Νιόνιος μου, ο τζιτζιφιόγκος μου!» Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη επικρατεί με 38-36 έναντι του Διονύση και είναι εκείνη που κέρδισε το τρόπαιο του MasterChef 5 και αναδείχτηκε παράλληλα η πρώτη γυναίκα με αυτόν τον τίτλο στην Ελλάδα.

Η Μυτιληνιά μαγείρισσα την οποία το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε από την πρώτη στιγμή, τα βίωσε όλα, όπως είπε και η ίδια, στο MasterChef 5. Γνώρισε πολύ καλούς φίλους, μαγείρεψε με και για πολύ ξεχωριστούς σεφ, βίωσε την πίκρα της αποχώρησης, πήρε στα χέρια της το Silver Award και τελικά σήκωσε και το τρόπαιο του φετινού διαγωνισμού. Έπειτα από τέσσερις ημέρες δοκιμασιών στον τελικό του MasterChef 5, ο Διονύσης και η Μαργαρίτα μαγείρεψαν τα πιάτα ενός από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton.

Η δήλωση της Μαργαρίτας λίγο πριν τη νίκη

«Έχω πολύ άγχος, αλλά και εδώ που έχω φτάσει είμαι πολύ κερδισμένη και ας κερδίσει αυτός που έκανε την καλύτερη προσπάθεια γιατί και οι δύο πιστεύω ότι αξίζουμε εξίσου το ίδιο» δήλωνε πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ζωντανά από το στούντιο του MasterChef, η Μαργαρίτα

Οι βαθμολογία των φιναλίστ στο MasterChef 5

Για τη δοκιμασία στην Χαλκιδική, η Μαργαρίτα έλαβε 8/10 και έτσι με την ίδια βαθμολογία από την ομαδική έφτασε τους 16. Αντίστοιχα ο Διονύσης, έχοντας 7/10 από την ομαδική, έλαβε άλλο ένα επτάρι από την προσπάθεια στη Χαλκιδική, φτάνοντας τους 14 βαθμούς. Στην τρίτη βαθμολογία, αναφορικά με τη δοκιμασία από τον σουηδικής καταγωγής διάσημο σεφ Fredrik Berselius, η Μαργαρίτα έλαβε 7/10. Για την ίδια προσπάθεια, ο αντίπαλός της στο MasterChef 5 έλαβε 8/10. Έτσι, μετά και αυτή την ανακοίνωση, η Μυτιληνιά σεφ προηγούνταν με ένα βαθμό (23-22). Λίγο πριν το τελικό αποτέλεσμα, ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε τη βαθμολογία για το μενού των δύο φιναλίστ στο MasterChef 5.

Η Μαργαρίτα απέσπασε 7/10 όπως και ο Διονύσης. Έτσι, η Μαργαρίτα διατήρησε το προβάδισμα με έναν βαθμό στο σύνολο των δοκιμασιών του τελικού με 30 έναντι 29 για τον Διονύση. Στην τελευταία βαθμολογία κρίθηκε και το τρόπαιο του MasterChef 5. Ο Σωτήρης Κοντιζάς άνοιξε τον τελευταίο φάκελο του τελικού και ανακοίνωσε πως η Μαργαρίτα έλαβε 8/10 από τον Βρετανό σεφ και έφτασε έτσι σε σύνολο τους 38 βαθμούς. Με 7/10 ο Διονύσης βρέθηκε δύο βαθμούς πίσω, συγκεντρώνοντας συνολικά 36 βαθμούς.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christos Kalomoiris (@christos_cal)

Ο σύντροφος της νικήτριας

Δίπλα της, η Μαργαρίτα είχε όλο αυτό το διάστημα και τον σύντροφό της, Χρήστο, ο οποίος έδωσε το “παρών”στον τελικό του MasterChef. «Χρήστο, βρήκαμε τα λεφτά για τον γάμο. Μετά μη μου λες ότι δεν έχουμε λεφτά για παντρειές και τέτοια. Ράψου, βρες κοστούμι, κούρδισε το μπουζούκι σου και πάμε. Εγώ θα σε πάρω όταν βγούμε από εδώ και ας μη με θες» έλεγε η νικήτρια του διαγωνισμού στον σύντροφό της, λίγα λεπτά αφότου ανακηρύχτηκε νικήτρια του Silver Award, του εσωτερικού διαγωνισμού του MasterChef 5.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μάλιστα έχει προσφερθεί να γίνει καικουμπάρος τους, όταν με το καλό καταφέρουν να οργανώσουν το γάμο τους. Ιδιαίτερη στιγμή της χθεσινής συνάντησης των κουμπάρων, του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και του Χρήστου, ήταν η απάντηση του τελευταίου στην ερώτηση «τι σου έλειψε περισσότερο από τη Μαργαρίτα;». Ο σύντροφος τής φιναλίστ του «MasterChef 5» απάντησε «τα φασολάκια», με τον Θείο Λεωνίδα να του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε να δώσει μια πιο… στοργική απάντηση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις