Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Europa Conference League: Μια νέα διοργάνωση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Europa Conference League: Μια νέα διοργάνωση

Europa Conference League: Για τις δικές μας ομάδες, που πρέπει να δουν πιο σοβαρά αυτόν τον θεσμό, η φετινή χρονιά θα αποτελέσει και θα είναι ορόσημο!

Είναι αλήθεια. Μέχρι σήμερα όλοι γνωρίζαμε για τις δυο σπουδαίες διοργανώσεις της UEFA. Ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι για κάθε ομάδα να μετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και φυσικά βλέπουμε τις μάχες που δίνουν οι ομάδες για να μπουν στους ομίλους. Μετά στις 16 ομάδες. Στις οκτώ. Στους ημιτελικούς. Για να φθάσουν οι δυο καλύτερες ομάδες στον τελικό και στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Μάλιστα ο τελικός αγώνας αποτελεί και είναι η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Όλοι είδαμε και θαυμάσαμε πρόσφατα τα πολλά χάπενινγκ που είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν λίγο πριν την σέντρα οι Πορτογάλοι διοργανωτές του τελικού στο Οπόρτο μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι, που έληξε 0-1! Φυσικά όλες οι ομάδες που καταφέρνουν να πάρουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ γεμίζουν τα ταμεία τους με εκατομμύρια ευρώ! Χρήματα που με βάση τον κανονισμό δίνει-προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία!

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ακόμη γνωρίζουμε και την ομορφιά των αγώνων του δεύτερου θεσμού της UEFA που είναι το Γιουρόπα Λιγκ, που έχει αντικαταστήσει το παλιό Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και στο οποίο έπαιρναν μέρος μέχρι τώρα οι ομάδες που ήταν μετά την πρωταθλήτρια ομάδα και φυσικά ανάλογα με πόσες ομάδες η κάθε χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής! Στους αγώνες αυτούς παίρνουν μέρος και οι ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, οι οποίες δεν κατάφερναν να περάσουν στις 16! Και σε αυτό έχουμε αγώνες σε Ομίλους. Παιχνίδια νοκ άουτ. Ημιτελικούς. Και φυσικά ο τελικός που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον αντίστοιχο του Τσάμπιονς Λιγκ. Και εδώ έχουμε γιορτή και απονομή τροπαίου! Πολλά εκατομμύρια ευρώ (λιγότερα όμως από αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ) μοιράζει η UEFA στις ομάδες που μετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μια τρίτη διοργάνωση

Από εφέτος η UEFA θέσπισε και μια τρίτη διοργάνωση, το Europa Conference League. Σε αυτό θα πάρουν μέρος δυνατές ομάδες από όλη την Ευρώπη. Πολύ κουβέντα έγινε για το ranking. Εάν υπάρχουν αλλαγές. Και φυσικά για τα χρήματα που θα μοιραστούν που θα πάρουν από την UEFA οι ομάδες. Έγινε γνωστό μάλιστα πως η UEFA δίνει γενναία μπόνους και για τις τρεις διοργανώσεις. Κάποιες ομάδες αναρωτήθηκαν αν αξίζει να μετάσχουν σε αυτή την τρίτη διοργάνωση. Η απάντηση είναι πως όχι μόνο αξίζει, αλλά… επιβάλλεται! Έτσι για τις δικές μας ομάδες, που πρέπει να δουν πιο σοβαρά αυτόν τον θεσμό, η φετινή χρονιά θα αποτελέσει και θα είναι ορόσημο! Και φυσικά εκτός από το ότι θα γεμίσουν τα ταμεία τους με εκατομμύρια ευρώ, με τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν θα είναι μια τεράστια ευκαιρία να ξεκολλήσει η χώρα μας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της UEFA!

Σε κάθε παιχνίδι η κάθε ομάδα θα βάζει στα ταμεία της χιλιάδες ευρώ. Τα πολλά χρήματα έρχονται με την συμμετοχή στους ομίλους. Μετά στις 16. Στην προημιτελική φάση. Στους ημιτελικούς. Και στον τελικό. Εδώ ο νικητής, ο τροπαιούχος θα εισπράξει πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ενώ ο φιναλίστ θα πάρει τρία εκατομμύρια ευρώ! Πρέπει να υπογραμμίσω πως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης εάν καταφέρουν να μπουν και να περάσουν στους ομίλους θα εισπράξουν ένα πόσο κοντά στα 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ! Προσωπικά πιστεύω πως εάν οι ομάδες μας δουν αυτή την διοργάνωση με σοβαρότητα, τότε θα αλλάξουν την μοίρα την δική τους και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις