Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τηγανιτές πατάτες χωρίς λάδι: Το κόλπο για να μην έχουν θερμίδες
PLUS

Τηγανιτές πατάτες χωρίς λάδι: Το κόλπο για να μην έχουν θερμίδες

Τηγανιτές πατάτες χωρίς λάδι: Η απόλυτη συνταγή

Οι τηγανιτές πατάτες πάνε με όλα τα φαγητά και όλοι μας αγαπάμε να τις καταναλώνουμε με την κάθε ευκαιρία. Το μόνο κακό που έχουν, όμως, το οποίο βάζει φρένο στην υπέρμετρη κατανάλωση τους, είναι οι θερμίδες που κρύβουν. Πολλοί είναι εκείνοι που ακολουθούν μια συγκεκριμένη διατροφή και παλεύουν να αντισταθούν στον πειρασμό τους. Για να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια σας είτε ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα είτε όχι, σας βρήκαμε την συνταγή για να μαγειρέψετε τηγανιτές πατάτες χωρίς λάδι. Οι θερμίδες θα μειωθούν πολύ και θα τις απολαύσετε το ίδιο.

Μπορεί, λοιπόν, αυτό το πιάτο να έχε ξεχωρίσει για την γεύση του, ωστόσο εξακολουθεί να είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία λόγω της ποσότητας του λαδιού που απορροφούν όταν μαγειρεύονται. Η σημερινή συνταγή είναι εξαιρετική, διότι πρόκειται να μάθετε πώς να προετοιμάσετε τηγανιτές πατάτες χωρίς ούτε μία σταγόνα λαδιού, ώστε να τις απολαμβάνετε όσο θέλετε χωρίς τύψεις!

Τι θα χρειαστείτε

5 έως 7 πατάτες
2 ασπράδια αυγών
λίγο μαύρο πιπέρι (για γεύση)
λίγη γλυκιά πάπρικα (για γεύση)
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα απ’όλα, ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια (πάχους έως 1cm).
Στη συνέχεια, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφρός και προσθέστε το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέστε το μείγμα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200-220 βαθμούς Κελσίου.
Θα τις ψήσετε για 7 έως 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Έτσι λοιπόν, οι τηγανιτές πατάτες χωρίς λάδι είναι έτοιμες! Προσθέστε τους ό,τι θέλετε για να βελτιώσετε τη γεύση τους και απολαύστε τις!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις