Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τσίμπημα κουνουπιού – φαγούρα: Απαλλαχθείτε αμέσως με φυσικό τρόπο
PLUS

Τσίμπημα κουνουπιού – φαγούρα: Απαλλαχθείτε αμέσως με φυσικό τρόπο

Τσίμπημα κουνουπιού - φαγούρα: Σπιτικές συνταγές για να το αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο

Έρχονται και μάλιστα σε τεράστιο αριθμό έτοιμα κυριολεκτικά να μας πιουν το αίμα. Ο λόγος φυσικά για τα κουνούπια που φέρνει το καλοκαίρι για να μας ταλαιπωρούν και στον ύπνο και στον ξύπνιο μας. Πολλοί από εμάς είμαστε αρκετά μάχιμοι για να δώσουμε τόση σημασία στο τσίμπημα ενός κουνουπιού όσο ενοχλητικό και αν είναι, αφήνοντάς το εκεί να μας ενοχλεί όλο το βράδυ και να γίνει πληγή. Τ σημαδεμένα πόδια δεν είναι και ό, τι καλύτερο αν υπολογίσουμε τη ζέστη και το θαλασσινό νερό που μας προκαλούν αυτό το τσούξιμο στα σημεία του τσιμπήματος. Είναι πολύ σημαντικό να προλαβαίνουμε το τσίμπημα την ώρα που αρχίζει να μας φαγουρίζει. Αν είστε και εσείς λάτρεις των φυσικών λύσεων και θέλετε να αποφύγετε τα σκευάσματα με αμμωνίες και κορτιζόνες, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το τσίμπημα από το κουνούπι με φιλικούς προς το δέρμα και το περιβάλλον τρόπους.

Σακουλάκια τσαγιού

Για άμεση ανακούφιση, χρησιμοποιήστε μια αντισταμινική κρέμα. Αν δεν έχετε όμως, χρησιμοποιήστε κάτι που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Τα παγωμένα, μουσκεμένα σακουλάκια πράσινου τσαγιού θα αντιμετωπίσουν το πρήξιμο και τη φαγούρα. Αρκεί να έχετε βάλει λίγα στο ψυγείο σας. Το κρύο ανακουφίζει από τη φαγούρα και τα συστατικά του τσαγιού βοηθούν με τη φλεγμονή.

Λίγο μέλι

Το μέλι έχει αντισηπτική δράση. Περιέχει αντιβακτηριδιακά συστατικά, οπότε θεωρητικά μπορεί να εμποδίσει τη μόλυνση μετά το τσίμπημα. Προσέξτε όμως μην προσελκύσετε κι άλλα κουνούπια με το μέλι.

Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητα, οπότε μπορεί να βοηθήσει στη φαγούρα. Για ακόμα περισσότερη ανακούφιση, τοποθετήστε λίγο τζελ αλόη βέρα στο ψυγείο, αφού το κρύο θα σας βοηθήσει στη φαγούρα.

Οινόπνευμα ή απολυμαντικό χεριών

Αν τρίψετε λίγο καθαρό οινόπνευμα στην περιοχή θα απομακρύνετε τόσο τη φαγούρα, όσο και το ίδιο το τσίμπημα. Το απολυμαντικό χεριών επίσης λειτουργεί καλά και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ.

Έλαιο τεϊόδεντρου και αμαμελίδας

Και τα δύο έχουν αντισηπτικές ιδιότητες, οπότε μπορούν να εμποδίσουν τη μόλυνση μετά το τσίμπημα. Και η αίσθηση που αφήνουν πάνω στην επιδερμίδα επίσης απομακρύνουν τη φαγούρα. Μπορείτε να αναμίξετε λίγο με απολυμαντικό χεριών ή οινόπνευμα.

Καταπραϋντικός βασιλικός

Αν τρίψετε ένα φύλλο βασιλικού πάνω στο τσίμπημα, η φαγούρα σταματά. Επίσης, ο βασιλικός έχει αποδειχτεί ότι γενικά απωθεί τα κουνούπια. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που επίσης βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος.

Πάστα ασπιρίνης

Δοκιμάστε λιωμένη ασπιρίνη αναμειγμένη με ελάχιστο νερό, ώστε να γίνει μια πάστα. Η ασπιρίνη περιέχει ακετυλοσαλυκιλικό οξύ, που είναι αντιφλεγμονώδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις