Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λευκαντικό ρούχων: Φτιάξτε το στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και οικονομικά
PLUS

Λευκαντικό ρούχων: Φτιάξτε το στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και οικονομικά

Λευκαντικό ρούχων: Σπιτική συνταγή που «αγαπά» την τσέπη σας

Και ποιος δεν νιώθει εκείνη την κρυφή ευχαρίστηση όταν βλέπει τα πλυμένα ρούχα να ανεμίζουν στην ταράτσα πιο λευκά από ποτέ; Είναι ένα μακροχρόνιο ζήτημα που απασχολεί το κομμάτι του πλυσίματος των ρούχων και όχι άδικα. Όταν αγοράζουμε κάτι σε λευκό χρώμα σημαίνει ότι δε θα μας αρέσει καθόλου αν το δούμε σε λίγο καιρό μπες ή κιτρινωπό. Όμως πολλά από τα λευκαντικά της αγοράς μας έχουν απογοητεύσει είτε ποιοτικά είτε οικονομικά. Ακόμη, μια θετική εξέλιξη στο κομμάτι της καθαριότητας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των καταναλωτών, οι οποίοι ψάχνουν τις λύσεις που θα καταστρέφουν όσο λιγότερο γίνεται τον πλανήτη.

Όπως πάντα, υπάρχει και σε αυτό το πρόβλημα λύση και μάλιστα από το σπίτι σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε ή να επαναφέρετε το λευκό χρώμα στα ρούχα σας.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι:

-10 φλ. νερό
-1/2 φλ. χυμό λεμονιού
-1 φλ. οξυζενέ

Στην αρχή, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπουκαλάκι, κατά προτίμηση πλαστικό αλλά είπαμε, «πλανήτης alert!», οπότε ας είναι τουλάχιστον πολλών χρήσεων. Η προτεινόμενη δόση εγια ένα κλασικού μεγέθους πλυντήριο είναι 2 φλιτζάνια από το λευκαντικό σας. Το ίδιο ισχύει και για τα λευκά ρούχα που θέλετε να πλύνετε στο χέρι. Αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν για λίγες ώρες και μετά ξεβγάλετε. Πλύντε τα καλά και απλώστε τα όπως θα κάνατε έτσι κι αλλιώς στον ήλιο. Αξίζει να σημειωθεί, πως όταν το σπιτικό λευκαντικό συνδυάζεται με τον ήλιο σας χαρίζει ακόμα πιο λευκά λευκά. Αντιθέτως όταν χρησιμοποιείτε χημικά λευκαντικά ο ήλιος δεν βοηθάει μιας και αντί να τα λευκαίνει περισσότερο, τα κιτρινίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις