Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κάψιμο από τον ήλιο – γιαούρτι: Κάντε τον πόνο και την φαγούρα παρελθόν
PLUS

Κάψιμο από τον ήλιο – γιαούρτι: Κάντε τον πόνο και την φαγούρα παρελθόν

Κάψιμο από τον ήλιο - γιαούρτι: Τι μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε

Η ηλιοθεραπεία είναι κάτι που όλοι οι άνδρες και όλες οι γυναίκες συνηθίζουν να κάνουν, αγνοώντας πολλές φορές τους κινδύνους. Μπορεί να σας προσφέρει το επιθυμητό χρώμα, που θα σας συνοδεύει όλο το καλοκαίρι, αλλά μέχρι να το πετύχετε αυτό περνάτε από πολλά στάδια. Ένα από αυτά είναι και το στάδιο του λεγόμενου «αστακού», δηλαδή του κόκκινου χρώματος, που προκύπτει συνήθως από αμέλεια. Η χρήση του αντιηλιακού είναι απαραίτητη για να προστατευτεί η επιδερμίδα σας και να μην καεί, καθώς είναι κάτι που θα σας ταλαιπωρεί για μέρες. Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν και άνθρωποι, που το δέρμα τους είναι υπερευαίσθητο, και ακόμα και αν βάλουν αντηλιακό θα καούν. Ακόμα και αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε τα εγκαύματα.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την φαγούρα και το αίσθημα καψίματος; Υπάρχουν πολλές λύσεις, οι οποίες υπόσχονται να σας ανακουφίσουν από τον πόνο και να σταματήσουν το ξεφλούδισμα. Πρέπει, όμως, να αναλάβετε δράση άμεσα και να μην αφήσετε το κάψιμο να χειροτερεύσει. Ένας φυσικός τρόπος που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί, και μπορεί να σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε είναι να βάλετε γάλα. Το γάλα περιέχει βιταμίνη Α και D, λίπη, αμινοξέα και γαλακτικό οξύ, όπως και πρωτεΐνες.

Πώς να το τοποθετήσετε στο δέρμα

Οι βιταμίνες προωθούν την επούλωση ενώ το γαλακτικό οξύ υποδεικνύει στο δέρμα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Έτσι, θα χρειαστεί λιγότερη προσπάθεια από το ανοσοποιητικό σύστημα να επουλώσει αυτά που έχουν προκληθεί. Πιο γνωστό, ωστόσο είναι το γιαούρτι, που μπορεί επίσης να βοηθήσει. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο γάλα σε ένα μπολ, να βουτήξετε ένα πανί μέσα και να το βάλετε στο ψυγείο μέχρι το γάλα να εμποτιστεί στο πανί και να κρυώσουν και τα δύο. Στη συνέχεια, πιέστε το απαλά στο ηλιοκαμένο δέρμα και κρατήστε το χωρίς να τρίβετε το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από το κάψιμο μια ώρα νωρίτερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις