Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές ποδηλάτων: Συνελήφθη στο Μαρούσι ο δράστης δεκάδων κλοπών
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές ποδηλάτων: Συνελήφθη στο Μαρούσι ο δράστης δεκάδων κλοπών

Κλοπές ποδηλάτων: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός, που αφαιρούσε ποδήλατα από αυλές σπιτιών, πυλωτές και εμπορικά κέντρα.

Έψαχνε η Αστυνομία τον «κλέφτη των ποδηλάτων» από τον Σεπτέμβριο του 2019. Τον αναζητούσε παντού, αλλά δεν τον έβρισκε, καθώς, σε τακτά χρονικά διαστήματα, έμπαινε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έφθανε σε κάποια συνοικία και ξεκινούσε τον… ποδαρόδρομο διανύοντας πολλά χιλιόμετρα, μέχρι να βρει το ποδήλατο, που κάλυπτε τις απαραίτητες προδιαγραφές που ήθελε για να αφαιρέσει. Προδιαγραφές για πώληση. Αφού, από τον πρώτο κύκλο της έρευνας προκύπτει ότι έχει αφαιρέσει τριάντα ένα ποδήλατα, εκ των οποίων, μόνο ένα βρέθηκε στον χώρο διαμονής του, συνελήφθη, εν τέλει, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου. Πρόκειται για 42χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου μπήκαν στα ίχνη του με αφορμή περιστατικό κλοπής ποδηλάτου στην περιοχή του… Γέρακα. Έχοντας συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία γι’ αυτόν και από κάμερες ασφαλείας που είχαν καταγράψει τη σιλουέτα του ίδιου, κατάφεραν να τον ταυτοποπιήσουν. Όταν εντοπίστηκε στο Μαρούσι, πιστοποιήθηκε η δράση του, στις κλοπές ποδηλάτων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποδήλατο και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. «Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «ο 42χρονος, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2019 προέβαινε συστηματικά σε κλοπές ποδηλάτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το πρωί από αυτλές, το απόγευμα από εμπορικά κέντρα

Ως προς τον τρόπο δράσης, κατά τις πρωινές ώρες αφαιρούσε τα ποδήλατα από αυλές ή πυλωτές οικιών, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα αφαιρούσε έξω από εμπορικά καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους. Στις περιπτώσεις που τα ποδήλατα ήταν ασφαλισμένα με αντικλεπτικούς μηχανισμούς, χρησιμοποιούσε διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία μετέφερε εντός σακιδίου πλάτης. Για τη μετάβασή του στις διάφορες περιοχές, χρησιμοποιούσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ακολούθως κινούταν πεζός, διανύοντας έως και αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να βρει ποδήλατο να αφαιρέσει και να διαφύγει με αυτό». Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, συνεχίζει η Αστυνομία «έχουν εξιχνιαστεί 31 περιπτώσεις κλοπών ποδηλάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνεχίζεται η έρευνα

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα, κλοπές ποδηλάτων… Mercedes, «κατά παραγγελία» ενδιαφερομένων, διέπραττε ένας 34χρονος στα Νότια Προάστια της Αττικής. Όπως είχε προκύψει από την έρευνα, είχε αφαιρέσει συνολικά δέκα έξι, στη Βούλα, τη Γλυφάδα, τον Άλιμο, το Ελληνικό και την Αργυρούπολη. Αφού τα αφαιρούσε, στη συνέχεια τα πωλούσε 200 ευρώ σε κατάστημα στο Μοναστηράκι, ενώ κάποιων η αξία έφθανε και τα 5.000 ευρώ! Ο δράστης είχε συλληφθεί στη Βούλα, λίγη ώρα μετρά την κλοπή ποδηλάτου μεγάλης αξίας από την αυλή της οικίας μιας γυναίκας. Η Αστυνομία είχε τονίσει τότε ότι και τα άτομα τα οποία είχαν γίνει αποδέκτες των κλεμμένων ποδηλάτων, αναμενόταν να κατηγορηθούν για «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις