Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θρομβώσεις Κρήτη – Astrazeneca: Τι συμβαίνει με τα τρία περιστατικά
ΕΛΛΑΔΑ

Θρομβώσεις Κρήτη – Astrazeneca: Τι συμβαίνει με τα τρία περιστατικά

Θρομβώσεις Κρήτη - Astrazeneca: Η καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε στα τρία περιστατικά θρομβώσεων

Τα νεότερα στοιχεία σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, έδωσε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, η καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. Αρχικά, η κα. Ψαλτοπούλου, αναφέρθηκε στα τρία περιστατικά θρομβώσεων, τα όποια εκδηλώθηκαν έπειτα από τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Astrazeneca, στην Κρήτη. “Όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια, όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλο πληθυσμό, θα εμφανίσουν και παρενέργειες”, σχολίασε η κα. Ψαλτοπούλου, προσθέτοντας ότι “χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος από τον ΕΟΦ και τον ΕΜΑ, προκειμένου να βρεθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι εμφανίστηκαν και τα τρία στην Κρήτη”.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σύμφωνα με την ίδια, είναι σαφώς βελτιωμένη, ωστόσο δεν έχουμε καταφέρει να “πρασινίσουμε” στον χάρτη του ECDC. “Στην Κρήτη υπάρχει μια επιπέδωση, αλλά τα λύματα παραμένουν αυξημένα, άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε μια μεικτή εικόνα. Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη χώρα, αφού έχουμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι θάνατοι παραμένουν υψηλοί και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι ακόμη πάνω από το φυσιολογικό”, εξήγησε η κα. Ψαλτοπούλου, εκτιμώντας ότι η αποκλιμάκωση θα έρθει στα μέσα Ιουνίου. Κλείνοντας, σχολιάζοντας τις μεταλλάξεις, εξήγησε ότι είναι λογικό, στην προσπάθειά του ο ιός να αυξήσει τη μεταδοτικότητά του, να δημιουργεί νέες μεταλλάξεις. “Εκείνος προσπαθεί να ξεφύγει και να μεταδίδεται πιο εύκολα και εμείς, με τα εμβόλια προσπαθούμε να τον νικήσουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Ψαλτοπούλου.

Δρ. Ιωαννίδης: «Κατά τη γνώμη μου, το AstraZeneca δεν είναι πολύ καλή ιδέα για άτομα κάτω των 50»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις