Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – Ισραήλ: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Ισραήλ: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας

Δένδιας - Ισραήλ: Συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Οι δύο τους συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή, ενώ προηγουμένως ο κ. Δένδιας συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄. «Συναντήθηκα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ G.Ashkenazi, με τον οποίο συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην περιοχή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους. «Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄. Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους», έγραψε στο Twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Οι επόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις

Για τις 13:45 προγραμματίζεται η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Mohammad Ibrahim Shtayyeh.  Στις 16:15 θα συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Για τις 18:45 προγραμματίζεται συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή. Την ίδια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί. Τέλος, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις