Δένδιας – Ισραήλ: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Ισραήλ: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δανάη Πάλμου

Δένδιας - Ισραήλ: Συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι

18.05.2021 | 13:35

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Οι δύο τους συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή, ενώ προηγουμένως ο κ. Δένδιας συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄. «Συναντήθηκα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ G.Ashkenazi, με τον οποίο συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην περιοχή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους. «Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄. Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους», έγραψε στο Twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Οι επόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις

Για τις 13:45 προγραμματίζεται η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Mohammad Ibrahim Shtayyeh.  Στις 16:15 θα συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Για τις 18:45 προγραμματίζεται συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή. Την ίδια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί. Τέλος, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Exit mobile version