Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Προστασία από ήλιο: Τα λάθη που κάνετε με το αντηλιακό
PLUS

Προστασία από ήλιο: Τα λάθη που κάνετε με το αντηλιακό

Προστασία από ήλιο: Τι πρέπει να κάνετε στην παραλία

Μιας και τα μπάνια στη θάλασσα έχουν ήδη ξεκινήσει, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως προστατευόμαστε από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Η προστασία είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορούν να προκληθούν προβλήματα στο δέρμα, τα οποία έχουν βλαβερές συνέπειες για την υγεία. Πέρα, όμως, από τα προβλήματα στην υγεία, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει και πρόωρη γήρανση του δέρματος, κάτι το οποίο δεν θέλουμε. Για να αποφύγετε όλα αυτά, καθίσταται αναγκαία η χρήση του αντηλιακού, που πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που βάζετε στην τσάντα θαλάσσης σας.

Πολλοί κάνουν λάθη όταν το τοποθετούν, αν δεν αμελήσουν τελείως την χρήση του. Παρακάτω σας έχουμε τα βασικά λάθη που κάνει κάποιος, όταν βάζει αντηλιακό, τα οποία πρέπει να αποφύγετε.

Δεν βάζετε αρκετό

Απλώστε μια γενναία ποσότητα στο σώμα σας και μην ξεχάσετε το πρόσωπο. Το να βάλετε λιγότερο δεν σημαίνει πως θα καείτε από τον ήλιο, αλλά καλό θα ήταν να ενυδατώνετε το σώμα σας και να προστατεύετε το δέρμα σας.

Ξεχνάτε να βάλετε δεύτερη φορά

Το να απλώσετε μια φορά αντιηλιακό δεν είναι αρκετό. Ιδρώνοντας και κάνοντας μπάνιο, αυτό φεύγει. Μην βαριέστε και βάλτε ακόμα μία φορά.

Αγοράζετε λάθος δείκτη προστασίας

Όταν βγαίνετε για πρώτη φορά στον ήλιο, το λάδι με 0-10 δείκτη προστασίας δεν είναι και το καλύτερο. Προτιμήστε, αναλόγως με την επιδερμίδα σας, δείκτη 20 ή 30 και μετά απλώστε και το λάδι σας.

Δεν τρίβετε το σπρέι

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το σπρέι για ευκολία, θεωρώντας πως δεν χρειάζεται να το απλώσουν. Έτσι, αφήνουν μέρη του σώματός τους χωρίς προστασία.

Κοπέλα παραλία

Δεν βάζετε κάθε μέρα κι ας μην πάτε στην παραλία

Οι περισσότεροι νομίζουν, λανθασμένα, πως το αντιηλιακό είναι μόνο για τη θάλασσα. Κι όμως, ακόμα και στη δουλειά σας ο ήλιος περνάει από τα παράθυρα και καλό θα είναι να μη βάζετε το δέρμα σας σε κίνδυνο.

Ξεχνάτε μέρη του σώματος

Αναρωτηθείτε σε ποια μέρη του σώματός σας βάζετε αντιηλιακό. Χέρια, πόδια, πρόσωπο. Η πλειονότητα ξεχνάει να βάλει σε βασικά μέρη, όπως τα αυτιά, τα χείλη και το πέλμα. Ακόμα και τα μαλλιά χρειάζονται προστασία από τον ήλιο και τη θάλασσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις