Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Eurovision 2021 κρούσματα: Εκτός η Μάλτα, το μεγάλο φαβορί;
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2021 κρούσματα: Εκτός η Μάλτα, το μεγάλο φαβορί;

Eurovision 2021 κρούσματα: Ακόμα 2 κρούσματα κορονοϊού

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στον διαγωνισμό μουσικής, Eurovision 2021, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού, ολοένα και πληθαίνουν. Η διοργάνωση και οι χώρες δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο τι θα γίνει με την εμφάνιση τους στον προημιτελικό, αλλά και στον τελικό, εφόσον προκριθούν. Συγκεκριμένα ένα μέλος της αντιπροσωπείας της Ισλανδίας βγήκε θετικό, πριν από το μεγάλο άνοιγμα της Κυριακής στο ολλανδικό λιμάνι του Ρότερνταμ. Η ισλανδική αντιπροσωπεία έγινε η δεύτερη ομάδα που έχασε το άνοιγμα του μουσικού διαγωνισμού μετά από ένα μέλος της πολωνικής αντιπροσωπείας που εντοπίστηκε θετικό το Σάββατο.

To γεγονός αυτό επηρέασε τις ομάδες από τη Ρουμανία και τη Μάλτα, οι οποίες έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με εκείνες της Ισλανδίας και της Πολωνίας. Έτσι, δεν θα παρευρεθούν επίσης ως προληπτικό μέτρο, δήλωσε η Eurovision. Οι αντιπροσωπίες της Ρουμανίας και της Μάλτας θα υποβληθούν επίσης σε τεστ PCR και έχουν απομονωθεί. Οι αντιπροσωπείες πρέπει να ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα, να παραμένουν μακριά από το κοινό και να κάνουν τεστ κάθε 48 ώρες. Οι αποστολές θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή αν θα αποφασίσουν το βίντεο από την τελική πρόβα ή από το live on tape, που είχε γυριστεί τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστούν στην σκηνή, αλλά τηλεοπτικά δεν θα υπάρξει καμία απουσία.

Το «τυρκουάζ» χαλί

Τόσο η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, Stefania, όσο και όλοι οι καλλιτέχνες των υπόλοιπων χωρών που λαμβάνουν μέρος στον Διαγωνισμό, εμφανίστηκαν στην επίσημη εκδήλωση που διοργανώνεται στο Cruise Terminal στο λιμάνι του Ρότερνταμ, την Κυριακή 16 Μαΐου, στις 19:00. Με την εμφάνιση των φετινών συμμετεχόντων στο Τιρκουάζ Χαλί (Turquoise Carpet), που έχει αλλάξει χρώμα από κόκκινο λόγω του χορηγού της διοργάνωσης, δίνεται το σύνθημα για την έναρξη της διαγωνιστικής εβδομάδας της 65ης Eurovision.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καλλιτέχνες θα πρόκειται να φτάσουν στο χώρο της εκδήλωσης με πλοιάριο. Η υποδοχή τους θα γίνει με ναυτικό χαιρετισμό, καθώς το Ρότερνταμ είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, και μάλιστα με την παρουσία του δημάρχου της πόλης. Θα περπατήσουν στο Τιρκουάζ Χαλί και θα μιλήσουν με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και με τους Ολλανδούς παρουσιαστές της εκδήλωσης. Λόγω των υγειονομικών μέτρων οι δημοσιογράφοι κάθε χώρας θα βρίσκονται σε booths , τα οποία θα είναι κατά μήκος στο Τιρκουάζ Χαλί και σε απόσταση μεταξύ τους. Όλοι οι καλλιτέχνες θα περπατούν με μάσκα, την οποία θα μπορούν να απομακρύνουν μόνο κατά την σύντομη συνομιλία τους με τους δημοσιογράφους και τη στιγμή των φωτογραφίσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις