Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να κρύψω τα καλώδια: Τέσσερις συμβουλές για να απαλλαγείτε από την παρουσία τους
PLUS

Πώς να κρύψω τα καλώδια: Τέσσερις συμβουλές για να απαλλαγείτε από την παρουσία τους

Πώς να κρύψω τα καλώδια: Τέσσερις συμβουλές για να απαλλαγείτε από την παρουσία τους

Πάνω που βρήκατε λίγη ώρα να συμμαζέψετε το καθιστικό σας και να είναι όλα στην εντέλεια, κάτι υπάρχει στο σαλόνι και στο δωμάτιο που δεν μπορείτε να το αγνοείτε για πολύ. Είναι αυτός ο «μπόγος» καλωδίων που προσπερνάτε κάθε μέρα και προσποιείστε ότι δεν υπάρχει εκεί. Πέρα από αισθητικά «ενοχλητικό» είναι ιδιαίτερα παρεμποδιστικό στην καθημερινότητά σας. Σε ένα σπίτι με μικρά παιδιά θα μπορούσε να θεωρηθεί «κόκκινη γραμμή». Είτε μπείτε στον κόπο να τα ξεμπλέξετε είτε πάρετε καινούρια, παρακάτω θα δείτε κάποιες συμβουλές να αντιμετωπίσετε αυτό το σύνηθες πρόβλημα.

Σωλήνας καλωδίων

Ο πιο απλός τρόπος για να βάλετε τα καλώδιά σας  σε μία τάξη είναι ένας κλασικός σωλήνας καλωδίων. Με αυτό μπορείτε να συγκεντρώσετε όλα τα καλώδια μαζί ώστε να μην φαίνονται ακατάστατα. Έχετε κατά νου όμως πως αυτή η λύση είναι πρακτική αν και ο ίδιος ο σωλήνας δεν φαίνεται ιδιαίτερα. Χρησιμοποιήστε έναν σωλήνα καλωδίων εφόσον υπάρχει κάποιο έπιπλο πίσω από το οποίο δεν θα είναι ορατός. Με τον σωλήνα μπορείτε να συγκεντρώσετε όλα τα καλώδια μαζί ώστε να μην φαίνονται ακατάστατα.

Κρύψτε τα

Η πιο συνηθισμένη εναλλακτική ειδικά για γραφεία. Συγκεκριμένα, τα γραφεία που έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηχεία, μόντεμ, φωτιστικά και είναι ιδανικός στόχος συγκέντρωσης… καλωδίων. Αντί να έχετε μια μπαλαντέζα στο πάτωμα, στερεώστε την κάτω από το γραφείο. Θα βρείτε πραγματικά αμέτρητες επιλογές ειδικές μπαλαντέζες που μπορείτε να τις βιδώσετε. Διαφορετικά, μια ταινία διπλής όψεως ίσως να είναι αρκετή. Είναι ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος για να μειώσετε τα καλώδια που κρέμονται. Αντί να έχετε μια μπαλαντέζα στο πάτωμα, στερεώστε την κάτω από το γραφείο.

Μια άλλη ιδέα είναι να μεταμορφώστε τα καλώδια σε έργα τέχνης Αν βρίσκονται στον τοίχο και είναι αδύνατον να κρυφτούν, δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε. Χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε τα δικά σας προσωπικά έργα τέχνης. Βάλτε πλαστικά φυτά που θα μπερδεύουν το μάτι ή αν έχετε αρκετό καλώδιο, φτιάξτε ένα επιτοίχιο σχέδιο που θα το εντάξετε στη γενικότερη διακόσμηση του χώρους σας και θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες σας.

Αγοράστε ρόκα

Όχι δεν είναι αυτή που νομίζετε και το κυριότερο δεν τρώγεται. Ρόκα ονομάζονται τα στερεωτικά καρφιά καλωδίων και συνήθως διατίθενται στο εμπόριο σε διάφορα μεγέθη αλλά δυστυχώς με ένα απλό λευκό και χρώμα χωρίς διακοσμητική ουσία. Με την πάροδο των χρόνων όμως, τα πράγματα άλλαξαν και πλέον διατίθενται με διάφορα διακοσμητικά σχέδια πέραν του βασικού κορμού. Με αυτά μπορείτε να διακοσμήσετε μια, διακοσμητικά, ανούσια σειρά καλωδίων στον τοίχο σας και να αλλάξετε τελείως την εικόνα τους.

Αγοράστε προέκταση καλωδίου του γούστου σας

Τυλίξτε τα με σπάγκο Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπάγκο για να τυλίξετε τα καλώδιά σας. Ο σπάγκος θα κρύψει το πλαστικό και θα τους δώσει μια εικόνα πολύ πιο φυσική. Έτσι, θα τα μετατρέψετε σε μια πρωτότυπη διακοσμητική ιδέα. Τοποθετήστε ένα φυτό δίπλα για να δέσει η φυσική υφή του σπάγκου με το πράσινο και να δημιουργήσετε μια μικρή γωνιά με υλικά της φύσης!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις