Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δράστες Γλυκά Νερά: Μαρτυρία “φωτιά” για κατάθεση 15.000 ευρώ μετά το φονικό
ΕΛΛΑΔΑ

Δράστες Γλυκά Νερά: Μαρτυρία “φωτιά” για κατάθεση 15.000 ευρώ μετά το φονικό

Δράστες Γλυκά Νερά: To έγκλημα στα Γλυκά Νερά είναι στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας από την συμμορία των ληστών, στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Η Καρολάιν, ξεψύχησε δίπλα στον δεμένο και φιμωμένο σύζυγό της και την 11 μηνών κορούλα τους. Οι τρεις ληστές που μπήκαν στη μονοκατοικία του ζευγαριού, σκότωσαν και κρέμασαν από την εσωτερική σκάλα το μικρό σκύλο της οικογένειας για να μην τους προδώσει. Έδεσαν και φίμωσαν τον 32χρονο πιλότο, απείλησαν το μωρό και σκότωσαν την μητέρα, σοκάροντας το πανελλήνιο. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται συμμορίες αλλοδαπών, και εξετάζονται καρέ καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Η Αστυνομία έχει σχηματίσει το προφίλ των δολοφόνων, και η ταυτοποίησή τους, θεωρείται θέμα χρόνου. Χάρη στη μαρτυρία του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους την περιγραφή του κακοποιού, που σκότωσε την 20χρονη. Όπως ανέφερε στο MEGA ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας “oι συνάδελφοι στην ασφάλεια έχουν στραγγίσει την έρευνα, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Έκαναν πολλά λάθη οι δράστες. Ένα από τα μεγαλύτερα ήταν ότι έκατσαν μία ολόκληρη ώρα μέσα στο σπίτι”.

Κοντά στην ταυτοποίηση του δολοφόνου των Γλυκών Νερών η ΕΛ.ΑΣ. – Ο σύζυγος είδε το πρόσωπό του

Γλυκά Νερά: Σοβαρή μαρτυρία

Την ίδια ώρα, διερεύνησης αξίζει και μια σοβαρή μαρτυρία, που έφτασε στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” λίγες ώρες μετά τη ληστεία και την άγρια δολοφονία της 20χρονης. Η γυναίκα που κάλεσε στην εκπομπή, ανέφερε ότι το βράδυ του τραγικού συμβάντος, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Φυλής στα Λιόσια, δύο άτομα έκαναν κατάθεση 15.000 ευρώ σε ένα ATM, όπως αναφέρει το anikolouli.gr. “Αυτοί από το άγχος τους έβαζαν τα λεφτά στο μηχάνημα όλα μαζί και μπλόκαρε. Αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια για την κατάθεση από τη φίλη μου που περίμενε στη σειρά της”, ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Γλυκά Νερά: Η μαρτυρία για τη νύχτα της επίθεσης

Γειτόνισσα και φίλη του θύματος μίλησε στην ίδια εκπομπή για το μοιραίο εκείνο ξημέρωμα. “Ήταν πάρα πολύ αγαπημένοι σαν ζευγάρι. Τον λάτρευε τον άντρα της και τη λάτρευε. Παρά το νεαρό της ηλικίας της ήταν ένα ώριμο, συγκροτημένο και χαμογελαστό κορίτσι. Διαχειριζόταν τα πάντα με μία ηρεμία. Είχαμε καθημερινή και πολύ καλή επικοινωνία γιατί αγαπούσαμε και φροντίζαμε και οι δύο τα αδέσποτα της γειτονιάς. Ήταν ένας άγγελος…”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Ξύπνησα ξημερώματα από ένα θόρυβο, σαν γδούπο και από το κλάμα του σκύλου της Καρολάιν. Πετάχτηκαν και τα δικά μου ζώα. Αν είχα καταλάβει κάτι, θα είχα δράσει διαφορετικά. Είναι αποτρόπαιο αυτό που έγινε. Εύχομαι να τους πιάσουν”, κατέληξε.

Γλυκά Νερά: Ο “κοντόχοντρος” δολοφόνος και οι δύο ψηλοί συνεργοί

Τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν συλλέξει τρίχες, ιδρώτα και άλλα γενετικά ευρήματα από την μοιραία σοφίτα, τα οποία προς το παρόν έχουν λανθάνοντα αποτελέσματα.

Παράλληλα σαρώνουν την περιοχή για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας, επιχειρώντας να εντοπίσουν “παρείσακτους” στον χώρο και ύποπτα οχήματα. Επίσης αναμένουν τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και την σάρωση των επικοινωνιών στην περιοχή το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Εκτιμούν ότι οι δράστες στην προσέγγιση και διαφυγή τους αλλά και στις επικοινωνίες τους ήταν απρόσεκτοι, καθώς δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει την δολοφονία της 20χρονης, αλλά να προέκυψε αβίαστα από το εγκληματικό προφίλ τους. Δεν αποκλείεται να έχουν ενεργοποιήσει κεραίες εκπομπής σήματος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες.

Σημαντική η συμβολή του 33χρονου πιλότου, ο οποίος ανασύρει από την μνήμη του όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των δραστών. Σύμφωνα με τα όσα μπόρεσε να αντιληφθεί τη στιγμή της βίαιης εισβολής και τα όσα ακολούθησαν μετά την δέσμευσή του, κάνει λόγο για δύο μαυροντυμένους περίπου 1,80 ύψος, αδύνατους, που φορούσαν κουκούλες full face, ο ένας κρατούσε ένα ασημένιο περίστροφο και ο δεύτερος ένα μαύρο πιστόλι, ενώ ο τρίτος ήταν κοντύτερος, περίπου 1,70 ύψος, πιο ευτραφής, με περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που είχε ανεβάσει μέχρι τα μάτια.

Ο “κοντόχοντρος” ήταν αυτός που επιτέθηκε στην 20χρονη, την έδεσε πισθάγκωνα με μία μπλούζα, και την πέταξε στο κρεβάτι μπρούμυτα. Ο Μπάμπης αλλά και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως αυτός είναι ο δολοφόνος που έκλεισε με την μπλούζα και το χέρι του, την μύτη και το στόμα της Καρολίνα, οδηγώντας την στον θάνατο.

Άκουσα το κλάμα του σκύλου…

Γλυκά Νερά: Πού ψάχνει η ΕΛΑΣ

Σε εγκληματικές ομάδες Αλβανών-Ρομά και Γεωργιανής Μαφίας, τύπου VOR V ZAKONE, αναζητούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, τον “αδύναμο κρίκο” για την αποκάλυψη της… τριάδας των δολοφόνων. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν ανασύρει φακέλους εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία έχουν δράσει με παρόμοιο τρόπο και ιδιαίτερη απαξία για την ανθρώπινη ζωή, ενώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν κάνει αντίστοιχο σε “ορφανά” ευρήματα DNA και αποτυπωμάτων που έχουν συλλέξει από χώρους ληστρικών επιδρομών σε σπίτια και δολοφονιών.

Οι αστυνομικοί εξετάζοντας την πιθανότητα ύπαρξης ατόμων που ενδεχομένως έδωσαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, εξαιτίας της επιμονής των δραστών για περισσότερα χρήματα, εκτιμούν ότι αυτή η εκδοχή συγκεντρώνει μικρά ποσοστά, παρότι ο 33χρονος είχε αγοράσει σχετικά πρόσφατα ένα οικόπεδο στο Ντράφι αξίας 100.000 ευρώ. Σε αυτό το οικόπεδο σχεδίαζε η οικογένεια να κατασκευάσει σπίτι, γι αυτό είχαν εκταμιεύσει περίπου 10.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες των διαδικασιών ανέγερσης.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες είναι σεσημασμένοι, καταδικασμένοι ίσως, για παρόμοια αδικήματα, ενώ εκτιμούν πως η στόχευση του σπιτιού της οικογένειας ήταν τυχαία. Οι δράστες το έχουν κάνει σίγουρα ξανά, προέβαιναν σε τυχαίο έλεγχο σπιτιών, πρόσφορων για να εισβάλουν και στη συνέχεια με μία προπαρασκευή-παρακολούθηση και προετοιμασία λίγων ημερών, εισέβαλλαν σε αυτά. Δεν είναι τυχαίο για τους αστυνομικούς το γεγονός ότι πέρα από τις κουκούλες φορούσαν και γάντια, ενώ άμεσα “τύφλωσαν” τις κάμερες του σπιτιού. Θεωρούν πως αποτελούν μέρος μεγαλύτερης ομάδας ληστών, που κατά περίπτωση αλλάζουν την σύνδεση των ομάδων κρούσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις