Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύζυγος Κουμουτσάκου διορισμός: Απάντηση του βουλευτή στον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύζυγος Κουμουτσάκου διορισμός: Απάντηση του βουλευτή στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύζυγος Κουμουτσάκου διορισμός:Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαντά στις κατηγορίες σχετικά με την τοποθέτηση της γυναίκας του στη Βουλή. "Έχουμε χωρίσει εδώ κι έναν χρόνο".

Για «γιουρούσι» της Νέας Δημοκρατίας στο κράτος κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων, η οποία λάμβανε 800 ευρώ, προκειμένου να προσληφθεί η σύζυγος του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με μισθό 1.750 ευρώ. «Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά το ρεκόρ μετακλητών εικοσαετίας, το γιουρούσι της ΝΔ στο κράτος συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων, που λάμβανε 800 ευρώ, για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με 1.750 ευρώ. Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο.

Κουμουτσάκος: Ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα της «Αυγής»

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα, τονίζοντας ότι πρόκειται για την πρώην σύζυγό του, με την οποία έχει χωρίσει εδώ και έναν χρόνο. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν πρόκειται για πρόσληψη, αλλά για παροχή νομικών υπηρεσιών, ενώ υπογραμμίζει ότι η κ. Καρρά είναι εξαίρετη νομικός με άριστες σπουδές.

Δημοσίευμα της «Αυγής»

Το θέμα αποκάλυψε η «Αυγή», αναφέροντας ότι «στο ελληνικό Κοινοβούλιο προσελήφθη η σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Ρεγγίνα Καρρά. Η ασυνήθιστη για τα κοινοβουλευτικά χρονικά πρόσληψη έγινε την τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής, πριν κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα, και υπογράφεται από τον πρόεδρο του σώματος, Κώστα Τασούλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΑΥΓΗ, ο διορισμός της Ρ. Καρρά στη Βουλή έγινε στις 23 Απριλίου, με το σχετικό έγγραφο να υπογράφεται από τον Κ. Τασούλα. Η Ρ. Καρρά θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2021-18 Απριλίου 2022.

Η αμοιβή τής Ρ. Καρρά, σύμφωνα με την απόφαση Τασούλα, την οποία δημοσιεύει η ΑΥΓΗ, ορίζεται στο ποσό των 1.750,00 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Επισημαίνεται ότι ως ανεξάρτητος σύμβουλος η Ρ. Καρρά θα μπορεί να κρατήσει και την εργασία της στο δικηγορικό γραφείο Καρρά, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή, στην οδό Βαλαωρίτου.

Τασούλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εμπλέκει τη Βουλή σε κομματική αντιπαράθεση

«Καλό θα ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση. Μία σύμβαση που έληξε και δεν ανανεώθηκε δεν είναι απόλυση και μία ετήσια σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών δεν είναι γιουρούσι», σημειώνει σε σχόλιό του για την υπόθεση ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις