Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αλέξης Τσίπρας πανδημία: Όσα ανέφερε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας πανδημία: Όσα ανέφερε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αλέξης Τσίπρας πανδημία: «Αποτελεί μια ιστορική τομή»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τον δημοσιογράφο Πέτρο Παπακωνσταντίνου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα νέα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε κατά την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς έχουμε περάσει στο στάδιο της ανησυχίας για το πως θα είναι η επόμενη μέρα. Το στοίχημα είναι τι κόσμο θα αντικρύσουμε όταν ανοίξουμε την πόρτα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας τόνισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αφού την ίδια ώρα πολλοί χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό. «Η πανδημία αποτελεί μια ιστορική τομή που αναγκάζει τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις να δουν τα πράγματα αλλιώς», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε ομιλία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο. Έτσι, «βάζει τέλος σ’ έναν 40ετή κύκλο οικονομικού υποδείγματος, του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος».

Η ομιλία από έναν «μετριοπαθή πρόεδρο των ΗΠΑ» έχει ιδιαίτερη σημασία, σημειώνοντας ότι «αξίζει τον κόπο να ρίξουμε βάρος σε αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ». «Αυτό που έχει αξία σήμερα είναι ότι το κυρίαρχο υπόδειγμα της διαρκούς αναπαραγωγής του καπιταλισμού μέσα από κρίσεις που θα διευρύνουν τις ανισότητες. Θα δίνουν τη δυνατότητα διεύρυνσης των κερδών μιας ελίτ που θα μας οδηγήσει στην ευημερία, κλείνει, αποτυγχάνει και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε αλλιώς».

Οι τουρίστες ανυπομονούν να έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρωθυπουργό της Σερβίας Ana Brnabić, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στο Forum των Δελφών. Κατά την έναρξη της συνάντησης, που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, η Πρωθυπουργός της Σερβίας ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους Σέρβους επισκέπτες καθώς, όπως είπε, αυτή κίνηση ενισχύει και την εμβολιαστική εκστρατεία της Σερβίας. «Ανυπομονούμε να δεχτούμε τους Σέρβους τουρίστες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Γνωρίζω πως είμαστε ένας προορισμός που προτιμούν οι πολίτες σας και μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη, αλλά και μια πολύ πολύ ασφαλή διαμονή στη χώρα. Και φυσικά, για την είσοδο στη χώρα μας, αναγνωρίζουμε όλα τα εμβόλια που έχετε χορηγήσει στη Σερβία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σημαίνει πολλά για τον λαό της Σερβίας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως και οι ίδιοι ανυπομονούν να έρθουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε η κυρία Brnabić. «Αποτελεί για εμάς σημαντική στήριξη και για τη διαδικασία εμβολιασμού. Γιατί οι πολίτες μας θα θέλουν να εμβολιαστούν, ακόμη και για να μπορούν να έρθουν ευκολότερα στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις