Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γιος Νετανιάχου – Ερντογάν: Διαπράξατε γενοκτονία σε Έλληνες και Αρμένιους
ΚΟΣΜΟΣ

Γιος Νετανιάχου – Ερντογάν: Διαπράξατε γενοκτονία σε Έλληνες και Αρμένιους

Γιος Νετανιάχου - Ερντογάν: «Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Γιαίρ Νετανιάχου.

Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο γιος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γιαΐρ στην Τουρκία. Ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Τελ Αβίβ με αφορμή την «έκρηξη» της βίας με τους Παλαιστίνιους, απαντώντας, όπως χαρακτηριστικά έγραψε, στα τουρκικά «bots» που τον ακολουθούν.
«Σε όλα τα τουρκικά bots που με ακολουθούν εδώ – ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας. Δεν είστε γηγενείς στην Ανατολία, ήρθατε από την Κεντρική Ασία και διαπράξατε γενοκτονία εις βάρος του τοπικού ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού», έγραψε αρχικά στο Twitter o Γιαΐρ Νετανιάχου.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα η Κωνσταντινούπολη την οποία «καταλάβατε παράνομα». «Διαπράξατε επίσης γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων. Κατέχετε τώρα παράνομα τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία και το Κουρδιστάν», προσθέτει. Καταλήγοντας, ο Νετανιάχου δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον Ερντογάν δικτάτορα, ο οποίος «θέλει να ανακαταλάβει και να καταπιέσει τον αραβικό κόσμο όπως επί των ημερών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Το τραγούδι Ερντογάν

Πριν από λίγες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις άγριες συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, «τραγούδησε» για την Ιερουσαλήμ και τους «τρομοκράτες του Ισραήλ». Το ηχητικό απόσπασμα ανέβασε μάλιστα στο Twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις για τη μειονότητα στην Θράκη.
Το βίντεο του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον Ερντογάν τιτλοφορείται «Τρομοκρατία του Ισραήλ» και έχει hashtag #Κράτοςτρομοκρατής το Ισραήλ.

Ισραήλ: Ετοιμάζει χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας – Άρματα μάχης στα σύνορα

Το Ισραήλ ανέπτυξε σήμερα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, την ώρα που το εβραϊκό κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο και με μια εσωτερική έκρηξη βίας μεταξύ Εβραίων και Αράβων κατοίκων του. Ενώ εντείνονται τα πυρά του πυροβολικού προς τον παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχεται από τους ισλαμιστές της Χαμάς, άρματα και άλλα θωρακισμένα οχήματα συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του τείχους ασφαλείας, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Είμαστε έτοιμοι και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για διάφορα σενάρια», είπε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο Τζόναθαν Κόνρικους, διευκρινίζοντας ότι μια χερσαία επέμβαση στη Γάζα είναι «ένα από τα σενάρια». Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ διέταξε την αποστολή ενισχύσεων στις δυνάμεις ασφαλείας των «μικτών» πόλεων, όπου ζουν μαζί Εβραίοι και Άραβες, καθώς από την Τρίτη σημειώνονται ταραχές.

Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για αποκλιμάκωση και τις διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσει η βία, εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν και πάλι σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ενώ τα ισραηλινά πλήγματα στον θύλακα συνεχίστηκαν. «Θα χρειαστεί χρόνος (…) αλλά θα αποκαταστήσουμε την ηρεμία στο Ισραήλ», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα μια συστοιχία του αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος «Σιδηρούς Θόλος» στο κέντρο της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις