Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω το κινητό μου: Έτσι θα κάνετε το κινητό σας να λάμπει
PLUS

Πώς να καθαρίσω το κινητό μου: Έτσι θα κάνετε το κινητό σας να λάμπει

Πώς να καθαρίσω το κινητό μου: Έτσι θα κάνετε το κινητό σας να λάμπει

Είναι πια επιστημονικά αποδεδειγμένο,  πως η επιφάνεια του κινητού μας είναι πιο βρώμικη κι από την τουαλέτα μας. Χρησιμοποιώντας μερικά καθόλου εξεζητημένα υλικά που συνήθως ήδη έχουμε στο σπίτι, μπορούμε να καθαρίσουμε εύκολα το κινητό μας μέσα σε λίγα λεπτά. Πριν ξεκινήσουμε το καθάρισμα, πρέπει να βεβαιωθούμε πως έχουμε αφαιρέσει από το φορτιστή το κινητό, έχουμε απομακρύνει την μπαταρία κι έχετε κλείσει κάθε υποδοχή για να μην εισχωρήσει νερό ή κάτι που θα βλάψει το κινητό μας.

Μαντηλάκι γυαλιών

Τουλάχιστον ένα μαντηλάκι γυαλιών υπάρχει σε κάθε σπίτι. Ποια είναι η διαδικασία;. Βρέξτε σε μια μεριά ελαφρώς το πανάκι και καθαρίστε και την οθόνη και το πίσω μέρος του κινητού. Περάστε καλά το κινητό με τη στεγνή μεριά του πανιού μέχρι να καθαρίσει και να στεγνώσει τελείως. Προσοχή όμως! . Θυμηθείτε να μην το χρησιμοποιήσετε μετά για τα γυαλιά σας. Υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρετε στα μάτια σας τα μικρόβια που υπάρχουν στο κινητό.

Μείγμα με οινόπνευμα

Γεμίστε ένα γυάλινο μπολ μοιρασμένα νερό και καθαρό οινόπνευμα, με λίγο παραπάνω να είναι το νερό. Βρέξτε ελαφρά με το μείγμα τη γωνία ενός βαμβακερού πανιού που δεν αφήνει χνούδι. Σκουπίστε απαλά το τηλέφωνό σας με το πανί για να το απολυμάνετε από τα ανεπιθύμητα βακτήρια. Μην ψεκάζετε απευθείας το κινητό σας. Ορισμένοι  κατασκευαστές της συστήνουν να μην χρησιμοποιείτε σε συσκευές Apple προϊόντα οινοπνεύματος, αλλά αν τοποθετήσετε πολύ λίγη ποσότητα το κινητό σας δεν θα πάθει κάτι. Ωστόσο κάντε χρήση του μείγματος με δική σας ευθύνη.

Μπατονέτες

Με μπατονέτες μπορείτε να καθαρίσετε τις πιο επιφάνειες εκείνες  που ήταν αδύνατο να καθαρίσετε με το μαντηλάκι γυαλιών. Χρησιμοποιήστε τις για τις υποδοχές του φορτιστή ή των ακουστικών αλλά και το εσωτερικό όπου μπαίνει η μπαταρία.

Μείγμα με ξύδι

Γεμίστε ένα μπολ με αποσταγμένο νερό και λευκό ξίδι εξ ημισείας. Βρέξτε ένα βαμβακερό πανάκι με το μείγμα και σκουπίστε καλά το κινητό σας με το πανάκι. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα εντελώς  στεγνό πανί για να απομακρύνετε τυχόν περίσσεια μείγματος από το τηλέφωνό σας.

Δείτε κι άλλους τρόπους να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το κινητό σας

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις