Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Νεκτάριος Σφυράκης καρκίνος: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του τραγουδιστή
LIFESTYLE

Νεκτάριος Σφυράκης καρκίνος: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του τραγουδιστή

Νεκτάριος Σφυράκης καρκίνος: Ο Νεκτάριος Σφυράκης μίλησε για τις δυσκολίες να αποκτήσουν παιδιά με τη σύζυγό του και την περιπέτεια που έζησε με τον καρκίνο

Ο γνωστός τραγουδιστής Νεκτάριος Σφυράκης, μίλησε για την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση που έκανε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη στον «Alpha». Ο Νεκτάριος Σφυράκης μίλησε για το πως ανακάλυψε ότι έχει χτυπηθεί από τον καρκίνο, το πως αντέδρασε όταν έμαθε τα νέα – γροθιά στο στομάχι και πως κέρδισε την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του. Ο γνωστός τραγουδιστής περιέγραψε αρχικά το μεγάλο σοκ που βίωσε όταν οι γιατροί του είπαν ότι έχει χτυπηθεί από την επάρατη νόσο: «Ηταν ένας κεραυνός εν αιθρία.

Έκανα ένα συμβόλαιο που με έστειλε σε προασφαλιστικό έλεγχο. Σε αυτό το check up τον Οκτώβριο βρέθηκε ένα μόρφωμα ασαφούς προσδιορισμού. Δεν είχα ενόχληση και δεν έκανα έλεγχο γιατί νιώθω πολύ καλά. Έχω υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς άγχος… Με στέλνουν για αξονική με σκιαγραφικό και μου δείχνουν έναν καρκίνο που νόμιζα ότι ήταν εξετάσεις πελάτη μου. Είδα στον φάκελο ότι ήταν κακοήθης όγκος κι άρχισα να γελώ και να λέω σοβαρά εγώ; Δεν είχα πυρετό ή πόνο».

Ο Νεκτάριος Σφυράκης συμπλήρωσε: «Κάνω μια μίνι έρευνα και μου λένε ότι μάλλον θα μου πάρουν το νεφρό. Μετά με την πιο σύγχρονη ρομποτική μου έκαναν μερική νεφρεκτομή και μέσα σε πέντε ημέρες ήμουν όρθιος να πάρω αγκαλιά τα παιδιά μου. Δεν είχα συμπτώματα και δεν πιστεύω στις συμπτώσεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ο έλεγχος ήταν του Θεού το χέρι».

Νεκτάριος Σφυράκης: Λίγα λόγια

Ο Νεκτάριος Σφυράκης γεννήθηκε στη Γερμανία στις 14 Μαρτίου του 1968. Η καταγωγή του είναι από την Κρήτη και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει στα 14 σε μια εκκλησιαστική χορωδία στον Πειραιά. Παράλληλα με το σχολείο εργάζεται ως μουσικός και αργότερα μετά το λύκειο φεύγει από την Ελλάδα και παίζει με διάφορα μουσικά σχήματα στην Αυστρία στη Γαλλία και στη Γερμανία. Ο Νεκτάριος Σφυράκης, επιστρέφει στην Ελλάδα για να υπηρετήσει ως δόκιμος ανθυπολοχαγός και μετά την θητεία του έρχεται σε επαφή με τον υπεύθυνο τότε του ελληνικού ρεπερτορίου της WARNER MUSIC και παρουσιάζει το 1997 την πρώτη του δισκογραφική δουλεία με τίτλο ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ όπου έχει την συνολική ευθύνη της δημιουργίας (στίχο, μουσική, ερμηνεία). Από αυτό το album ξεχώρισαν τα δεν είμαι πουθενά – ναι μου το πανε – λόγια λόγια – είσαι πια στο παρελθόν- αντέχω. Έκτοτε η καριέρα του εκτοξεύεται.

Μέσα από το δικό του προσωπικό ύφος ερμηνείας αλλά και σύνθεσης ο Νεκτάριος Σφυράκης έχει καταφέρει να αγαπηθούν τα τραγούδια του από όλες τις ηλικίες και περνώντας εύκολα από το ένα είδος στο άλλο, από τις λαϊκές φόρμες μέχρι και τις πιο pop-rock διαδρομές με επιτυχία είναι φανερό ότι είναι πολύ αγαπητός σε μια μεγάλη μάζα κοινού.

Η στροφή στην καριέρα

Ο Νεκτάριος Σφυράκης έκανε επιτυχία τη δεκαετία 1990 – 2000, όμως στη συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να αποτραβηχτεί από τη νυχτερινή ζωή. «Θα ‘ρχομαι κρυφά τις νύχτες» ήταν μία από τις επιτυχίες του, ωστόσο πλέον το πιθανότερο είναι να έρχεται φανερά για να σας προτείνει ασφάλειες.Ο ίδιος έχει πει σχετικά: «Βλέποντας ότι τα πράγματα στη νύχτα συρρικνώνονται δοκίμασα και έγινα ασφαλιστής».

Άνθρωπος με ευαισθησίες είναι δωρητής οργάνων, και φίλος του συλλόγου φίλων για παιδιά με καρκινοπάθειες ΕΛΠΙΔΑ, όπου βραβεύθηκε για την πρόσφορα του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο μουσικής από τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο στις 24/11/2003. Έχει λάβει μέρος σε παρά πολλές εκδηλώσεις για θέματα που αφορούν κυρίως τα παιδιά αλλά και την τρίτη ηλικία καθώς και για αλλά πολλά κοινωνικά προβλήματα (κακοποιημένη γυναίκα, παιδιά με ειδικές ανάγκες-ικανότητες, ανύπαντρη μητέρα) στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η πατρότητα

Παρότι ο Νεκτάριος Σφυράκης απέκτησε το πρώτο του παιδί σε ηλικία 44 ετών, είναι ιδιαίτερα δραστήριος μπαμπάς και βοηθά ενεργά στο μεγάλωμα των παιδιών. «Στο πρώτο μας παιδί ξυπνούσα την νύχτα μόνο τις μέρες που δούλευε ο Νεκτάριος. Το είχε αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά» λέει η Στέλλα. Η έλευση των διδύμων και ο ερχομός τους στο σπίτι αναστάτωσε κάπως τις ισορροπίες του Μανώλη, καθώς είχε συνηθίσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής. «Ενώ τον είχαμε προετοιμάσει, η αλήθεια είναι πως ζηλεύει. Βέβαια, του δείχνουμε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι πριν, αλλά υπάρχουν και άλλοι πόλοι έλξης της προσοχής μας μέσα στο σπίτι κι αυτό δεν του πολυαρέσει» παραδέχεται ο Νεκτάριος. «Εκεί που θα χαϊδέψει τα δίδυμα, μπορεί να τους δώσει και μια σφαλιάρα» συμπληρώνει γελώντας η Στέλλα Φιλίππου.

Πάω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο

Μία από τις δηλώσεις που είχε προκαλέσει μεγάλο “θόρυβο”, ήταν αυτή για τους αλλοδαπούς. Ο τραγουδιστής Νεκτάριος Σφυράκης ανέφερε ότι «χωρίς να θέλω να μειώσω τις προσπάθειες των Ελλήνων πατριωτών εκπαιδευτικών, θα πρέπει να προφυλάξω τα 4 παιδιά μου από οποιαδήποτε αρρυθμία του εκπαιδευτικού συστήματος». Όπως τόνισε, μένει στα Πετράλωνα και δεν είναι τυχαίο που μεταβαίνει στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρίσκεται το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών. Έκανε, δε, λόγο για πολλά προβλήματα στο δημόσιο σχολείο στην περιοχή όπου κατοικεί.

«Και εγώ, χωρίς να θέλω να μειώσω τις προσπάθειες των Ελλήνων πατριωτών εκπαιδευτικών, θα πρέπει να προφυλάξω τα παιδιά μου από οποιαδήποτε αρρυθμία του εκπαιδευτικού συστήματος», είπε. Ο κ. Σφυράκης τόνισε πως «είμαστε μέσα σε μια πλειονότητα αλλοδαπού στοιχείου, όπου μοιραία τα παιδιά αυτά, επειδή ακόμα προσαρμόζονται στην ελληνική κοινωνία, τραβάνε πίσω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου». «Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τα δικά μου τα παιδιά σε μια κοινωνία που θα έχει την οποιαδήποτε εγκληματικότητα και παραβατικότητα μέσα σε ένα σχολείο στο οποίο η δασκάλα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες», είχε δηλώσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις